Alexandru Costea
53 vizualizări 11 oct 2019

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, la finalul consultărilor de vineri la Cotroceni, că UDMR a propus mai multe variante de Guvern preşedintelui Klaus Iohannis, un premier din Uniune, un prim-ministru independent, nu tehnocrat, susţinut politic şi variata Ludovic Orban şef al Executivului.

Liderul USR, Dan Barna a declarat, după discuţiile cu şeful statului, că au vorbit despre necesitatea unui nou Guvern care să aibă ca obiectiv principal organizarea alegerilor anticipate în luna februarie sau martie a anului viitor.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban a afirmat, la finalul consultărilor de la Cotroceni, că o listă a noului Cabinet va fi făcută publică numai după ce va exista o decizie în forurile statutare ale PNL şi după ce vor fi purtate discuţii cu alte partide. Liderul liberal a precizat că partidul e oricând pregătit să formeze un Guvern, dacă i se va solicita acest lucru.

Despre alegeri anticipate, Orban a spus că PNL este dispus să susţină această variantă, în cazul în care va exista un consens între partidele parlamentare.

Chiar dacă iniţial liderul PSD Viorica Dăncilă anunţase că social-democraţii vor participa la consultările de la Cotroceni, ulterior aceasta a spus că a anunţat că PSD nu va mai merge, pentru că nu a existat un Comitet Executiv în partid pentru a lua această hotărâre. Preşedintele PSD a adăugat că speră ca niciun membru de partid să treacă peste această decizie.

Moţiunea de cenzură a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, fiind 238 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” şi trei voturi anulate. Votul a fost secret cu bile.

Citește și: