Alexandru Costea
1377 vizualizări 17 mai 2019

„PMP cere demisiile lui Carmen Dan din fruntea Ministerului de Interne şi a şefilor Jandarmeriei care au acţionat la ordinele politice venite dinspre PSD. Dragnea, Dan şi şefii instituţiei au făcut un lucru nepermis în vreo democraţie: au transformat jandarmii în minerii anilor 2018 – 2019. Fac un apel către toţi jandarmii de bună-credinţă din România, care au jurat să apere ţara şi pe cetăţenii săi, să nu mai dea curs ordinelor şefilor lor inconştienţi care s-au pus în slujba lui Liviu Dragnea", a declarat preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, potrivit unui comunicat remis Mediafax.

Potrivit comunicatului, ceea ce s-a întâmplat în Argeş „a respectat tiparul acţiunilor represive de care sunt în stare doar dictatorii" iar reprezentanţii PMP reclamă faptul că jandarmeria a fost "privatizată" de ministrul de Interne Carmen Dan.

„Acţiunea disproporţionată a Jandarmeriei împotriva protestatarilor de la Topoloveni ne arată faptul că Liviu Dragnea şi Carmen Dan se pregătesc să instaureze dictatura şi vor să-i bage pe toţi românii care li se opun la dubă. Ceea ce s-a întâmplat în Argeş a respectat tiparul acţiunilor represive de care sunt în stare doar dictatorii ajunşi în stadiul final de paranoia şi care au pierdut total contactul cu realitatea. Jandarmeria nu mai este o instituţie a statului român, ea fiind «privatizată» de Carmen Dan şi transformată în garda pretoriană a lui Liviu Dragnea. Acţiunea în forţă a Jandarmeriei este deopotrivă ilegală şi neconstituţională. Ilegală pentru că s-a stabilit deja că oamenii pot protesta, prin mai multe decizii ale instanţelor. Neconstituţională pentru că se încalcă dreptul constituţional la liberă întrunire şi liberă exprimare", conform sursei citate.

Partidul Mişcarea Populară îndeamnă alegătorii să vină la scrutinul europarlamentar şi referendumul de pe 26 mai, „având în vedere agresivitatea ieşită din comun a instituţiilor subordonate politic PSD".

„Dragnea şi Carmen Dan nu vor fi etern la putere. Dacă românii sunt solidari şi se prezintă în număr mare la vot pe 26 mai, vom evita situaţia în care Dragnea şi ai săi vor mai putea da ordin să ne bage pe toţi în dubă”, a concluzionat preşedintele Eugen Tomac.

Jandarmeria Argeş anunţă că protestatarii de la Topoloveni vor fi sancţionaţi contravenţional pentru participarea la o adunare publică nedeclarată şi refuzul părăsirii zonei la solicitarea jandarmilor, transmite corespondentul Mediafax.

Printr-un comunicat de presă, Jandarmeria Argeş anunţă că 10 persoane au organizat o adunare publică nedeclarată.

Mai mulţi protestatari au fost ridicaţi la Topoloveni, în judeţul Argeş, de jandarmi şi duşi la Poliţie pentru legitimare. Potrivit lui Flavius Tănase, purtătorul de cuvânt al IJJ Argeş, protestatarii au afişat bannere şi au scandat lozinci şi au fost conduşi la secţia de poliţie pentru legitimare.

Citește și: