Andrei Ilinca
249 vizualizări 7 iun 2019

„Pesedismul nu a murit. Dovada cea mai evidentă în continuare, pesedismul continuă să conducă în instituţiile statului este Ordonanţa 40 dată de Guvernul Dăncilă pentru modificarea modalităţii de alegere a preşedinţilor de Consilii Judeţene şi aşteptăm ca pesedismul să dispară şi de la instituţia Avocatului Poporului.”, a declarat Ionel Dancă.

Ionel Dancă a adăugat că Guvernul Dăncilă „nu a înţeles nimic din votul românilor din 26 mai”, privind exprimarea masivă împotriva Ordonanţelor de Urgenţă.

„Prin această ordonanţă, Ordonanţa 40, Guvernul Dăncilă a arătat că nu a înţeles nimic din votul românilor din 26 mai, care s-au exprimat în mod masiv împotriva Ordonanţelor de Urgenţă şi mai ales împotriva Ordonanţelor de Urgenţă care în actualul context nu pot fi sesizate la Curtea Constituţională, nu pot avea un control de constituţionalitate, decât prin intermediul Avocatului Poporului.”, a adăugat Dancă.

Purtătorul de cuvânt al PNL a cerut Avocatului Poporului „să-şi întoarcă privirea şi spre popor” şi să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la Ordonanţa 40.

„Acum, Avocatul Poporului, având în vedere că principalul său client este la puşcărie, Liviu Dragnea, aşteptăm şă-şi întoarcă privirea şi spre popor, acela pe care ar trebui să îl reprezinte de fapt şi pentru care în aceşti ani l-a uitat complet. Cerem Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la această Ordonanţă pentru că nu se justifică în nici un fel urgenţa unui astfel de act normativ şi de asemenea demers încalcă grav prevederile Constituţiei, pentru că în Constituţie preşedinţii Consiliilor Judeţene nu sunt autoritaţi publice cu rang constituţionali.”, a mai spus Dancă.

Acesta a adăugat că Victor Ciorbea ar trebui „să uite de Dragnea care acum este la puşcărie” şi să apere interesele pentru care a fost numit în funcţie.

„Este aşadar o ordonanţă neconstituţională, pe care Avocatul Poporului trebuie să o sesizeze la instanţa de contencios constituţional. Aşteptăm, aşadar, ca poate în ultimele zile de mandat ale domnului Victor Ciorbea să îşi amintească de ce a fost numit în funcţie şi să îşi exercite atribuţiile conform Regulamentului de Funcţionare şi Organizare, conform legii prin care a fost instituit în această funcţie. Domnul Ciorbea trebuie să uite de Dragnea care acum este la puşcărie şi să se uite acum la popor şi să apere interesele pentru care a fost numit în această funcţie”, a conchis purtătorul de cuvânt al PNL.

Citește și: