Diana Grigore
433 vizualizări 30 iul 2018

"Dragnea şi PSD folosesc instituţiile statului, în special cele de forţă, împotriva adversarilor politici. Şi eu am fost victima acestor anchete. Ce face PSD în cazul şoferului din Suedia, reprezintă încă o dovadă. Mesajul incriminat nu se referă la România, la statul român, guvernul României, persoane din guvern etc. Nu. Mesajul este împotriva unei formaţiuni politice. Într-o societate liberă, nu sub dictatura PSD, formaţiunea politică afectată de mesajul public îşi caută dreptatea în instanţă. Ce face PSD acum reprezintă un abuz îngrozitor, demn de comuniştii anilor 50. O să le propun colegilor mei din comisiile de specialitate să ceară ministrului de interne explicaţii pentru acest abuz", a scris luni senatorul PNL, Florin Cîţu, pe Facebook.

De asemenea, deputatul PNL Bogdan Huţucă, le-a cerut membrilor Comisiei de apărare să verifice modul în care a acţionat Poliţia Română în acest caz.

"Solicit public colegilor mei din comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională să verifice modul în care a acţionat Poliţia Română în cazul românului venit din Suedia cu un mesaj critic la adresa Partidului Social Democrat, pe plăcuţele de înmatriculare. Vă amintesc că românul stabilit în Suedia a circulat câteva săptămâni pe drumurile publice din România, timp în care a fost urmărit de forţele de ordine care conform legii se ocupă de protecţia cetăţenilor şi nu de hărţuirea lor. Dacă se confirmă faptul că poliţia l-a urmărit în această dimineaţă chiar din faţa casei, atunci suntem într-o situaţie gravă de încălcare a legii", transmite deputatul PNL, Bogdan Huţucă, într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Brigada Rutieră transmite că a fost întocmit dosar penal pe numele lui Răzvan Ştefănescu, românul care conduce maşina M..E PSD, pe motiv că automobilul nu are drept de circulaţie în ţară cu acele plăcuţe, iar Biroul Interpol Stockholm a anunţat că numerele sunt valabile doar pe teritoriul Suediei.

"Astăzi, în jurul orei 06.00, un echipaj de poliţie al Brigăzii Rutiere din cadrul D.G.P.M.B., aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza sectorului 3, a depistat în trafic un autoturism, înmatriculat în Suedia, condus de un bărbat, în vârstă de 45 de ani. Conducătorul auto a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, în vederea declanşării verificărilor procedurale, pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei juridice în ceea ce priveşte regimul de înmatriculare şi circulaţie a vehiculului pe drumurile publice. În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România”, faptă prev. şi ped. de art. 334, alin. (4) din Codul Penal", se arată în comunicatul Brigăzii Rutiere.

 

Citește și: