Diana Grigore
107 vizualizări 29 mai 2018

''Am luat decizia şi am adaptat echipa de jurişti de la Senat, doamna Alina Gorghiu, doamna Iulia Scântei şi domnul Daniel Fenechiu, să elaboreze sesizarea la CCR împotriva legii manualului unic, care a fost adoptată de Senat. Suntem categoric împotriva monopolului de stat pe care vrea să îl introducă Dragnea şi cu acoliţii săi în ceea ce priveşte elaborarea manualelor şcolare care poate readuce România cu 30 de ani înainte şi noi nu suntem de acord să permitem să revenim în perioada comunistă în care manualele erau făcute, nu pentru a deschide mintea copiilor, ci pentru a face o manipulare a copiilor prin intermediul unei propagande insidioase pe care noi nu o putem accepta într-o societate democratică'', a declarat Ludovic Orban la finalul şedinţei Biroului Executiv.

Plenul Senatului a adoptat marţi, 22 mai, în calitate de for decizional, legea manualelor şcolare cu 75 de voturi “pentru”, 23 „împotrivă” şi 2 abţineri. Proiectul de lege prevede faptul că manualul şcolar este un bun de interes public.

"Manualul şcolar este principalul instrument de lucru al elevului şi reflectă lectura personalizată a programei şcolare aferente disciplinelor/modulelor de pregătire din curriculumul naţional, realizată de autori/echipele de autori, potrivit diverselor contexte de învăţare şi grupuri-ţintă. Manualul şcolar de bază este bun de interes public şi reprezintă manualul şcolar realizat în conformitate cu programele şcolare în vigoare pentru disciplinele/modulele de pregătire aferente trunchiului comun, din învăţământul preuniversitar de stat obligatoriu", se arată în textul de lege.Proiectul de lege prevede faptul că manualul şcolar este un bun de interes public.

 

Citește și: