Florin Zafiu
981 vizualizări 10 mar 2019

Un câine din rasa pitbull în vârstă de un an şi jumătate, care răspunde la numele de Oxy, a fost abandonat într-o zonă din vecinătatea Şoselei Giurgiului din Sectorul 5 al Capitalei.

"Stăpâna lui a decis să-l abandoneze, pe motiv că are de întreţinut un minor şi nu mai are suficient spaţiu în casă, ”fiindcă am văzut că acolo sunt case cu curţi spaţioase şi am avut speranţa că cineva va avea grijă de el”, după cum a mărturisit ulterior fosta stăpână a câinelui. Oxy - pe care dna. D.S. îl avea de la vârsta de patru luni - a fost urcat în maşina familiei şi dat jos cu forţa într-o intersecţie din zona stabilită. După ce maşina a demarat în trombă, câinele a intrat, speriat, într-o curte. Văzându-se cu pitbull-ul în faţa uşii, un locatar a intrat în panică şi l-a gonit. Apoi, a anunţat Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA)", se arată într-o informare a Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti.

”Este un căţel blând, jucăuş, am ştiut că nu va pune în pericol viaţa vreunei persoane şi nu am ştiut că putea fi dat spre adăposturi publice”, a spus stăpâna câinelui, după rezolvarea cazului.

Câinele a fost capturat de echipa specială a Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor.

Inspectorii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au descoperit şi faptul că animalul nu era înregistrat în evidenţele autorităţilor, aşa cum prevede legea.

Femeia a fost sancţionată cu suma de 1.000 de lei pentru nerespectarea art. 6 alin 2 lit. f din Legea 205/2004 privind protecţia animalelor republicată.

Foto: Poliţia Locală Bucureşti/ Facebook

Citește și: