324 vizualizări 3 aug 2018

Inspectoratul General al Poliţiei Române va solicita clasarea dosarului penal deschis pe numele lui Răzvan Ştefănescu, proprietarul numerelor de înmatriculare M..EPSD. Încă de dimineaţă, avocatul acestuia preciza că nici o probă din dosar nu indică vreo culpă a lui Ştefănescu.

Direcţia Rutieră va propune Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 CLASAREA dosarului penal deschis pe numele şoferului maşinii M...PSD, informează IGPR, dar şeful Poliţiei Române a cerut verificări privind ”modul eronat” al argumentării aplicării Convenţiei de la Viena.

”Având în vedere interesul public major în ceea ce priveşte circulaţia pe drumurile publice din România a unui autoturism înmatriculat în Suedia, Centrul de Informare şi Relaţii Publice al Inspectoratului General al Poliţiei Române este abilitat să comunice următoarele: În conformitate cu ultimele precizări primite pe canalele de cooperare poliţienească internaţională, Poliţia Română va preda autorităţilor suedeze numerele de înmatriculare personalizate, cu conţinut obscen, ridicate la data de 31 iulie 2018, întrucât acestea au fost retrase de către emitent. Cu respectivul autoturism se poate circula numai cu utilizarea numerelor de înmatriculare permanente”, au precizat reprezentanţii IGPR, printr-un comunicat de presă.

Supărat că reprezentanţii Poliţiei Rutiere s-au acoperit de ridicol, argumentând din punct de vedere juridic, că numerele de înmariculare au fost retrase în baza Convenţiei de la Viena din 1968, care a fost amendată între timp, inspectorul general al Poliţiei Române a dispus declanşarea unor verificări, pentru a depista cine este vinovat.

”În ceea ce priveşte dosarul penal instrumentat în prezent, în cursul zilei de astăzi, Brigada de Poliţie Rutieră din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti va propune unităţii de parchet competente SOLUŢIA DE CLASARE a cauzei”, mai arată IGPR.

După clasare, Răzvan Ştefănescu îşi va primi permisul de conducere înapoi.

Citește și: