223 vizualizări 16 aug 2009

Agenţii de circulaţie din Vaslui au doborât, dintr-o lovitură, recordul la amenzi. Poliţiştii au amendat cu 72 de milioane de lei un camionagiu care transporta ciment. Nefericitul şofer, un tânăr de 23 de ani din Piatra Neamţ, transporta peste 20 de tone de ciment.

„L-au oprit în trafic cei de la Autoritatea Rutieră Română,  pe drumul naţional 15 între Vaslui şi Negreşti, a declarat pentru Gândul unul dintre agenţii care l-au amendat pe camionagiu. Când şi-au dat seama peste ce bombă pe roţi au dat, ne-au chemat imediat. E cea mai mare amendă pe care am dat-o în cariera mea de agent de circulaţie”.

Şoferul a încercat să scape, aşa cum obişnuia, pe motiv că nu are documentele asupra sa. “Ne-a spus că nu are nici buletin, nici permis, nici documente ale maşinii, spune poliţistul. La halul în care arăta camionul, nu puteam să îl lăsăm să scape doar cu o amendă pentru lipsa documentelor, adică doar 3,6 milioane lei vechi. A fost, totuşi, prima sancţiune. Apoi, cea mai mare amendă a fost pentru lipsa rovinietei. 60 de milioane de lei vechi. Tânărul a spus că nu o are la el, că nu ştie dacă firma a plătit-o. Ne-am dat seama că oricum nu are. Certificatul de înmatriculare ne-a spus că îl are reţinut din noiembrie anul trecut, din cauza unor defecţiuni la sistemul de lumini. I-am mai dat o amendă, de încă 3,6 milioane. Apoi, alte 1,2 milioane pentru că nu îi mergeau stopurile în partea din spate şi nici semnalizarea din stânga faţă. Numere de înmatriculare nu avea deloc. Spunea că le-a pierdut. Avea nişte cartoane pe care scria ceva cu o cariocă. Încă 1,2 milioane.Cauciucurile erau tocite rău. Unul era chiar spart, aşa că s-a mai ales cu o amendă, de 2,4 milioane. Cam atât i-am dat noi, de la Poliţie. În total, 72 de milioane, dar poate plăti doar jumătate, în 48 de ore. Am înţeles că i-a mai dat şi ARR-ul vreo 15 milioane şoferului, iar firmei vreo 100 de milioane.”

Pentru a nu-i pune în pericol pe ceilalţi şoferi, poliţiştii de la circulaţie au decis să  escorteze camionul până la Vaslui, la firma beneficiară a transportului. “Nu puteam să îl lăsăm să circule aşa. Bara din faţă abia stătea, avea urme ale unui accident mai vechi. Luminile nu mergeau, starea tehnică generală era jalnică.  L-am însoţit până la destinaţie, pentru siguranţa traficului. Camionul a rămas, apoi, acolo. Înainte să fie oprit, şoferul apucase să parcurgă circa 120 de kilometri, pe ruta Bicaz – Vaslui, pe un traseu extrem de dificil.

Citește și: