58 vizualizări 6 dec 2010

Poliţiştii constănţeni au finalizat cercetările în dosarul în care Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, este acuzat că ar fi agresat o femeie în trafic, în luna septembrie, şi au trimis dosarul către Parchet, cu propunerea de neîncepere a urmăririi penale.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Constanţa, dosarul în care Mircea Băsescu era cercetat pentru lovire a fost trimis procurorilor Parchetului Judecătoriei Constanţa, cu propunerea de neîncepere a urmăririi penale şi urmează ca procurorii să stabilească dacă îşi vor însuşi sau nu propunerea poliţiştilor constănţeni.

La începutul lunii septembrie, o femeie din Constanţa a depus o plângere la Poliţie în care susţinea că a fost agresată în trafic, ulterior ea afirmând că şoferul care ar fi lovit-o este Mircea Băsescu.

Femeia, Nicoleta Moraru, a susţinut că după ce a depus plângerea la Poliţie, în care a menţionat doar numărul de înmatriculare şi modelul maşinii, şi-a dat seama că şoferul care a agresat-o este fratele preşedintelui, Mircea Băsescu.

"Eram în trafic, în zona gării din Constanţa, încadrată pe banda întâi pentru a face dreapta şi de pe banda doi am observat un Mercedes de culoare închisă care încerca să treacă. Am claxonat şi am mers mai departe. Făcând dreapta, pe bulevard, am observat că respectiva maşină mergea pe banda întâi. A trecut pe lângă mine înjurând, cu un vocabular destul de colorat, domnul de la volan, şi s-a postat în faţa maşinii mele, oprind în mijlocul străzii, blocând cele două benzi. M-am speriat, am frânat, am rămas cu geamul deschis la maşină, iar domnul respectiv a coborât din autoturismul pe care îl conducea, a băgat mâna pe geam şi, înjurându-mă în continuare, a tras un dos de palmă. Eu am închis fereastra, iar el a început să tragă de portieră", declara Nicoleta Moraru.

La câteva zile de la incident, femeia a completat plângerea la Poliţie, menţionând că şoferul care ar fi agresat-o este Mircea Băsescu.

Mircea Băsescu a confirmat implicarea sa într-un incident în trafic la Constanţa, însă a negat că ar fi coborât din maşină şi că ar fi lovit-o pe femeia care l-a acuzat de agresiune, afirmând că aceasta ar fi prietenă cu preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Într-un comunicat de presă, Mircea Băsescu susţinea că s-a săturat să fie acuzat continuu de către "tot felul de neaveniţi care nu pot să dovedească nimic" şi care încearcă astfel să îi facă rău preşedintelui Traian Băsescu, apreciind că este "prea mult" că s-a ajuns să fie acuzat că a bătut o femeie pe stradă, "în mijlocul oraşului Constanţa". (Cosmin Văideanu, corespondenti@mediafax.ro)

Citește și: