Cristina Andrei
4887 vizualizări 27 oct 2015

Părintele Costel Stoica, purtătorul de cuvânt al BOR, a declarat, la Europa FM, că în deplasările Patriarhul Daniel este însoţit de o maşină a Poliţei Rutiere, în baza unui protocol încheiat cu MAI, înainte de 2007. „Are o maşină de poliţie în faţă atunci când participă la evenimente oficiale ale Patriarhiei, dar aceasta se face în baza protocolului semnat cu MAI”, a spus el.

„La solicitarea scrisă Patriarhia Română poate beneficia de o astfel de maşină de poliţie, ţinând cont de importanţa unor evenimente sau de vizite ale unor delegaţii oficiale, în special din străinătate”, a adăugat Stoica.

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au admis că maşinile poliţiei sunt folosite pentru a deschide calea Patriarhului, dar au refuzat să furnizeze mai multe detalii. La rândul lui, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, Dumitru Coarnă, a declarat că, potrivit legii, feţele bisericeşti nu beneficiază de astfel de facilităţi: „Legal nu, nu are dreptul. Acolo avem articolul 223 care ne spune foarte clar persoanele care au dreptul la coloană oficială”, a spus acesta.

Discuţiile au apărut în urma unei înregistrări video postate recent pe internet, care arată cum o maşină a Poliţiei care are în funcţiune girofarul şi sirenele escortează o dubiţă gri cu numărul B 104 BOR. În zona Pieţei Alba Iulia, echipajul rutier opreşte circulaţia pentru a deschide calea microbuzului ce aparţine Patriarhiei Române.

 

 

Citește și: