Florin Jinga
1664 vizualizări 9 mai 2019

Tânăra agentă a devenit poliţist în 2014, atunci când, recunoaşte ea, era „un copil naiv şi credeam că voi fi un om care va contribui la schimbarea lumii în bine, câte puţin în fiecare zi”.

„Îmi imaginam atunci că voi face parte dintr-o Poliţie sănătoasă, demnă şi curajoasă. Nu ştiam că de fapt, după ce ieşi de pe băncile şcolii, te loveşti cu capul de un zid mare. Acela al realităţii. O realitate crudă, în care o mână de infractori conduc România. O realitate crudă în care te înconjori fără să vrei de oameni laşi, ce fug de răspundere. O realitate în care poliţiştii ar trebui să îşi facă treaba aşa cum scrie în cărţi. În cărţile de tactică politienească şi comunicare profesională, pe care le-am citit 2 ani, în timpul şcolii”, scrie poliţista.

Totodată, Andrada Voicu spune că poliţiştii sinceri din ţara noastră sunt băgaţi în aceeaşi oală cu „lichelele parşive şi laşe” cu care celor tineri şi naivi, le este ruşine.

„Ruşine pentru că într-o ţară membră a UE, instituţiile statului au ajuns bătaia de joc a unor birjari semianalfabeţi. Ruşine vouă, celor care ascundeţi gunoiul sub preş şi deşi vă mor oamenii nevinovaţi, vă comportaţi ca şi când nimic nu s-ar fi intamplat. Ruşine pentru faptul că ne pleacă oamenii buni, pentru a munci în ţări străine, pe câţiva franci în plus. Nu suntem demni de ei. Şi nu vom fi niciodată. Ruşine laşilor care aleg să fugă de adevăr şi de răspundere. Ruşine celor care deşi văd relitatea asta urâtă, preferă să bage capul în pământ şi să tacă mâlc. Probabil că din cauza asta am ajuns aşa. Pentru că suntem laşi. Iar nişte laşi nu pot decât să-şi merite soarta”, a conchis poliţista.

Tânăra agentă a intrat în atenţia şefilor pentru postarea de pe Facebook în care s-a plâns de condiţia parcului auto al Poliţie. Poliţista a povestit despre un accident în care a fost victimă şi în urma căruia a rămas cu sechele.

Foto: Andrada Voicu/ Facebook

Citește și: