Luiza Paraschivu
521 vizualizări 12 nov 2019

Preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Dolj, Elvis Măceşanu, a declarat pentru MEDIAFAX că suma primită de poliţiştii care păzesc secţiile de vot reprezintă „o bătaie de joc care se menţine de ani de zile”.

„Noi suntem paznici la urne, că aşa cred domnii comandanţi. Poliţiştii au lucrat în schimburi de câte 12 ore, cu drum pierdut de la secţie şi până la secţie, cam 14 ore în fiecare pe zi. Banii o să îi primească atunci când se decontează ordinele. Din banii ăştia un poliţist aflat în misiune trebuie să mănânce, să bea şi să îşi mai cumpere şi ţigări, dacă mai poate”, a spus preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Dolj.

Poliţiştii spun că vor primi banii în 60 de zile, în timp ce membrii comisiilor de votare sunt plătiţi în aceeaşi zi pentru munca prestată.

Potrivit reprezentanílor Sindicatului Europol, nemulţumirile poliţiştilor au ajuns pe masa ministrului de Interne.

„Membrii secţiilor de votare primesc între 190 şi 380 de lei pe zi lucrată şi au primit banii în ziua în care au fost efectiv acolo. (... ) Am făcut o sesizare către ministru, o adresă prin care am adus la cunoştinţă toate aceste nereguli, în sensul în care am solicitat să îşi însuşească o propunere de modificare legislativă (...) privind alegerile prezidenţiale. Şi personalul MAI care e implicat în procesul electoral cu paza secţiilor de votare, al voturilor şi a tot ceea ce înseamnă măsuri de ordine pe perioada alegerilor prezidenţiale să fie remunerat conform sumelor pe care le primesc şi ceilalţi membri ai comisiilor din secţiile de votare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele Europol, Gabriel Gîrniţă.

Potrivit sindicaliştilor din poliţie, în perioada alegerilor, poliţiştii, jandarmii şi pompierii au avut misiuni care au variat între 12 şi 24 de ore şi vor primi 17 lei.

 

Citește și: