Mihaela Gidei
367 vizualizări 15 mar 2019

„Ne alăturăm apelului civic lansat pentru a trage un semnal de alarmă faţă de incompetenţa guvernanţilor în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii rutiere din România. În acest sens, colegii noştri care sunt în asentimentul acestei acţiuni şi care vor fi în serviciu în data de 15 martie, la ora 15:00 se vor opri din muncă şi vor ieşi din birouri în afara unităţilor, iar cei care sunt în teren, se vor poziţiona la colţul unei intersecţii. Acesta este un demers venit în mod firesc, în contextul în care poliţiştii sunt printre cei mai afectaţi, alături de şoferi, de lipsa autostrăzilor în România”, anunţă reprezentanţii sindicatului EUROPOL.

Sindicaliştii mai anunţă că protestează deoarece şi poliţiştii suferă din cauza infrastructurii rutiere.

„Vedem cum se afundă poliţiştii în asfalt la 40 grade vara sau tremură la -20 grade iarna, pentru că este cea mai „ieftină” soluţie pentru a compensa lipsa infrastructurii rutiere”, mai spun reprezentanţii EUROPOL.

La rândul lor, membrii sindicatului ROPOL anunţă că participă la protestul #şîeu pentru a atrage atenţia.

„Puteţi să... vi se facă brusc foame la ora 15:00! (...) Sau să vreţi să luaţi o pauză, măcar pentru a bea apă! Poate vă e foame sau sete tuturor odată? Dacă nu ne putem mobiliza pentru noi, pentru drepturile noastre legale, poate o facem pentru România... E nevoie doar de un gram de curaj!”, anunţă ROPOL pe Facebook.

Anunţat în urmă cu 11 zile, protestul iniţiat de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, care a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova, a devenit unul naţional, iar vineri, zeci de mii de oameni opresc lucrul, la ora 15, pentru 15 minute.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că se va alătura protestului: „În legătură cu protestul de azi (vineri - n.r.), de la ora 15.00, unul pentru autostrăzi, vreau să ştie protestatarii că sunt alături de ei şi eu”, a afirmat Klaus Iohannis, vineri, la Cotroceni.

Citește și: