Adriana Mit
257 vizualizări 6 apr 2019

Directorul Spitalului Judeţean Timişoara, medicul Marius Craina, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că pompierul în vârstă de 47 de ani, cu arsuri grave, a fost transferat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la o clinică specializată din Viena. Decizia a fost luată din cauza lipsei aparaturii necesare tratării pacienţilor cu arsuri grave în unitatea medicală.

„Pacientul a fost adus ieri (n.r. vineri) după-masă, a fost diagnosticat şi s-au făcut primele intervenţii de urgenţă la Spitalul Judeţean Timişoara, iar în cursul nopţii a fost transferat la o clinică de specialitate, de profil, din Viena. La noi, Centrul de mari arşi va fi funcţional în luna iunie şi am înţeles că la celelalte unităţi din ţară nu erau paturi. Noi sperăm să dăm drumul la centrul nostru în luna iunie, licitaţiile pentru aparatură în parte sunt finalizate, parte sunt în curs de execuţie, iar în iunie vrem să inaugurăm centrul”, a afirmat medicul Marius Craina.

Potrivit directorului Spitalului Judeţean Timişoara, pompierul a suferit arsuri pe peste 30% din suprafaţa corporală, iar acestea sunt “destul de profunde”.

Un pompier în vârstă de 47 de ani, de la Garda de Intervenţie Orşova, din judeţul Mehedinţi, a suferit arsuri grave, vineri, în timpul unei intervenţii de stingere a unui incendiu de vegetaţie în localitatea Eşelniţa.

„Acesta a fost surprins de flăcări în urma căderii de pe versant a unui trunchi de copac şi aprinderii vegetaţiei uscate din apropierea pompierului", a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi.

După ce i-au fost acordate primele îngrijiri medicale, pompierul a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Judeţean Timişoara.

La sfârşitul anului 2016, cu bani de la Consiliul Judeţean Timiş, în cadrul Spitalului Judeţean Timişoara au fost finalizate lucrările la trei din cele cinci saloane ale noii Clinici de Mari Arşi. Saloanele nu pot fi folosite deocamdată, pentru că Ministerul Sănătăţii nu a dotat unitatea medicală cu aparatura necesară.

Citește și: