Thomas Dinca - Mediafax
208 vizualizări 26 oct 2012

"În mod sigur fiecare om şi comunitate locală se va implica, dar povestea că să dea oamenii cu lopata...e o poveste. Sunt situaţii în care de-aia suntem stat, de-aia încasăm taxe şi impozite, de-aia avem o mulţime de autorităţi, instituţii, şefi şi adjuncţi de şefi, ca să nu le spunem oamenii că să dea ei cu lopata. O să dea şi ei cu lopata, dar nu pot să dea cu lopata doi metri de zăpadă sau să deszăpezească un drum de 50 kilometri, asta este atribuţia noastră", a spus Ponta la videoconferinţa cu prefecţii.

În luna februarie, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, aflat în zonele înzăpezite din judeţele Buzău şi Vrancea, s-a declarat nemulţumit de faptul că militarii deszăpezesc drumurile, în timp ce localnicii "stau în casă la căldură".

El a atenţionat că este necesar ca la nivel local să fie constituite servicii voluntare de intervenţie în cazuri de urgenţă, pentru recâştigarea unui spirit civic "diminuat" de anii anteriori.

Ulterior, Ungureanu a susţinut că nu i-a făcut "leneşi" pe sinistraţii din judeţele Buzău şi Vrancea, care nu îi ajutau pe militari la deszăpezire, şi că nu este cazul să îşi ceară scuze, afirmând însă în acelaşi timp că lipsa de spirit civic nu poate fi cauţionată.

 

 

 

Citește și: