Clarice DINU
6689 vizualizări 9 iun 2015

Cum s-au desfăşurat evenimentele? Vineri, la scurt timp după ce scandalul Ponta-DNA a izbucnit public, PNL a depus la Primăria Capitalei o cerere de autorizare pentru organizarea unui lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului, estimând o participare de 5.000 de persoane. Mitingul a fost programat pentru vinerea aceasta, când se dezbate moţiunea de cenzură. (Vezi la finalul articolului cererea PNL)

Luni, ameninţările lui Victor Ponta cu dosare penale şi contramanifestaţii s-au materializat în parte. PSD a depus la Primărie cerere de autorizare pentru organizarea unui lanţ uman, tot în jurul Paralamentului.

Ambele solicitări au fost aprobate de primarul Sorin Oprescu, două zile la rând liberalii şi pesediştii certându-se pe variantele pe care le au şi pe numărul de participanţi. Până la urmă, PNL-ului, pe care pesediştii voiau să-i mute în Piaţa Victoriei, i-a fost repartizată latura Casei Poporului dinspre Calea 13 Septembrie, iar PSD-ului, partea opusă, trotuarul de la Parcul Izvor. Deocamdată nu s-a ajuns la o înţelegere în privinţa numărului de participanţi, cele două tabere inistând să fie numeric egale. Liberalilor li se cere să reducă numărul de la 5.000 la 1.500, în vreme ce PSD-iştii spun că nu negociază mai puţin de 5.000.

Citeşte şi Pleacă!

Blaga: Ponta îşi trimite trupele să facă contramanifestaţie

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a calificat, la GÂNDUL LIVE, drept „incredibilă” situaţia în care s-a ajuns.

„Astăzi, surpriză la Primăria Generală a Capitalei 2 mitinguri, au venit şi pesediştii. Şi atunci apucă-te şi împarte în două cercul din jurul Parlamentului, pe partea dinspre Academie, cei care ne susţin pe noi şi proiectul nostru, pe partea cealaltă ei. Incredibil. Spre Parcul Izvor, PSD-ul, aşa a zis domnul Oprescu, şi noi pe partea cealaltă. Ăsta este Victor Ponta. Minte cum respiră. (...)  Pe de o parte ne ameninţă, pe de altă parte îşi trimite trupele să facă contramanifestaţie”, a spus liderul liberal.

Blaga a adăugat că liberalii se aşteaptă la provocări din partea PSD-iştilor. „Vor încerca să ducă la îndeplinire visul domnului Ponta: bătaie în stradă. Ne aşteptăm la provocări”, a pus el.

URMĂREŞTE MAI JOS INTERVIUL INTEGRAL CU VASILE BLAGA

CLICK PENTRU A MĂRI

Premierul Victor Ponta i-a ameninţat luni pe liderii opoziţiei că le va face plângeri penale dacă vor scoate oameni în stradă ca să-i ceară demisia.

„Am înţeles că ei aduc 1.000 de oameni, noi putem să aducem 10.000. Dacă ei pot să aducă 10.000, noi putem să aducem 100.000, dar cred că este cea mai mare greşeală pe care poate să o facă România în acest moment. Şi fac un apel la ultimul dram de minte pe care sper că-l mai au domnul Blaga şi doamna Gorghiu să înţeleagă că nu poţi să dai foc unei ţări şi că ne vom adresa procurorului general al României cu sesizare penală pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de articolul 397, alineat 2 din Codul penal. Şi procurorul general, conform procedurii, ca şi la mine, îi declară suspecţi şi îi cercetează. Şi vedem atunci dacă le mai place să facă politică din Justiţie. Putem să facem acest lucru, sper să nu fie cazul", a declarat preşedintele PSD, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al social-democraţilor.”, a spus Ponta, la şedinţa Comitetului Executiv al PSD.

 

 

Ironie internaţională. Nemţii dau la radio melodia „Îmi pare tare rău, Pinocchio”, într-o ştire despre scandalul în care...

Posted by Gandul on 9 Iunie 2015


 

 

Citește și: