Cătălin Legănel
Andreea Unturica - Mediafax
291 vizualizări 29 sep 2015

Potrivit Căpităniei Zonale Constanţa, primul port în care au fost sistate operaţiunile a fost Midia, încă din cursul zilei de luni, ulterior, în jurul orei 23.00, fiind închis navigaţiei şi Portul Constanţa Sud - atât maritim, cît şi fluvial.

Manevrele navelor în portul Constanţa Nord au fost suspendate, marţi dimineaţă, începând cu ora 04.45, deoarece vântul suflă cu viteze de 60 - 70 km/h la ţărm, iar în larg poate ajunge şi până la 80 km/h.

În această situaţie, pentru siguranţă, navele aflate în rada exterioară trebuie să stea cu motoarele pornite, evitând astfel intrarea în derivă. Totodată, vasele aflate la cheu trebuie să-şi întărească legăturile cu ţărmul, să asigure om de veghe şi trebuie să stea în permanenţă cu semnalele luminoase şi sonore în funcţiune.

De altfel, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare nowcasting cod galben de vânt puternic, valabilă pentru judeţele Constanţa şi Tulcea. Potrivit acesteia, între orele 09.15 şi 15.00, local, în judeţele Constanţa şi Tulcea, se vor semnala intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 55 - 65 km/h.

Citește și: