135 vizualizări 4 mar 2018

Verificările au fost făcute de Direcţia de Sănătatea Publică Olt, la cererea ministrului Sănătăţii.

"Conform Raportului de control primit de Ministerul Sănătăţii, evenimentul s-a petrecut în sala de tratament a secţiei de psihiatrie în jurul orelor 1,20 dimineaţa, atunci când pacienţii dormeau. La acea oră încăperea era neutilizată şi incidentul nu a afectat actul medical desfăşurat în unitate. Niciunul dintre cei 52 pacienţi internaţi în Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Slatina nu a fost afectat. Toţi au primit tratamentul corespunzator şi la timp, asistenţa medicală necesară fiind asigurată de asistenţi medicali şi îngrijitori din celelalte ture, care au fost solicitaţi de către directorul de îngrijiri pentru asigurarea continuităţii actului medical", transmite Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.

Ministrul a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Olt şi conducerii unităţii sanitare să ia toate măsurile necesare ca acest eveniment să nu afecteze desfăşurarea actului medical în spital şi în secţia de psihiatrie, în special.

"Ei (n.r. reprezentanţii DSP Olt) s-au dus să verifice graficele de lucru, cei care au fost înscrişi în grafice. Eu am văzut raportul şi este legat de activitatea medicală şi de intervalele orare în care lucrau. De regulă, când se fac graficele de lucru, se mai fac schimburi neanunţate şi voiam să vă dacă s-a făcut asta. Nu s-a făcut. Cei care au fost pe grafic au fost şi la serviciul. Voiam să văd cine au fost cei care au fost aduşi şi dacă pacienţii au aflat ceva. Deci am verificat şi aceste lucruri au fost în regulă. Fiind ora 01.20 dimineaţa n-au auzit foarte multe.Totul s-a stins cumva ca să nu-i afecteze. Deci n-au fost incidente. Managerul este şi acum în spital, a explicat", pentru MEDIAFAX, Sorina Pintea.

Medicii Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Slatina vor fi consiliaţi psihologic. Conducerea unităţii medicale a anunţat angajaţii că îşi pot lua zile libere dacă au nevoie să treacă peste evenimentul la care au fost martori.

Infirmierul Gheorghe Ghenea, în vârstă de 56 de ani, a ucis-o, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe Ramona Cosmescu, de 46 de ani, asistentă la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, cu care avea o relaţie de natură sentimentală, după care s-a sinucis. Cei doi erau baricadaţi în sala de tratament a spitalului, iar în jurul orei 1.30 colegii lor au auzit ţipete din camera respectivă. Femeia a fost găsită cu şapte lovituri de cuţit în spate şi trei în gât, iar bărbatul cu venele tăiate, dar şi cu o plagă în zona gâtului.

În locuinţa infirmierului a fost găsit un bilet de adio, în care scria că asistenta avea o relaţie cu un poliţist şi că cei doi puneau presiune pe el pentru a ucide un medic şi o asistentă. O copie a biletului a fost găsită şi asupra lui Gheorghe Ghenea

Citește și: