Gandul.info
Adriana Mit
469 vizualizări 23 nov 2017

Accidentul rutier a avut loc, joi, pe str. Lalelelor din Timişoara, fiind implicate două maşini. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Timiş, pompierii au fost solicitaţi să intervină la accident în premieră prin sistemul automat eCall. Este vorba despre un dispozitiv instalat în maşină care sună singur la 112 în caz de accident.

“Dispeceratul ISU-SAJ a alocat echipaje de intervenţie, fiind diminuat astfel timpul de răspuns”, arată ISU Timiş.

Sistemul eCall a fost implementat în România în anul 2013, ţara noastră fiind prima din Uniunea Europeană care a pregătit infrastructura pentru acest serviciu de urgenţă.

“Noul serviciu este funcţional din ianuarie 2013, în toată ţara, prin instalarea unui dispozitiv în maşină, care va apela numărul de urgenţă 112 atunci când autovehiculul este implicat într-un accident. La momentul depistării de către dispozitivul eCall a implicării autovehiculului într-un accident grav, acesta iniţiază automat un apel de urgenţă la serviciul 112 la cel mai apropiat centru şi transmite coordonatele geografice exacte ale accidentului precum şi alte informaţii. În acelaşi timp, iniţierea unui apel eCall se va putea face şi manual, prin acţionarea unui buton”, explică reprezentanţii ISU Timiş.

Citește și: