Andrei Ilinca
46 vizualizări 6 iun 2019

„Problematica retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană a ocupat un loc central în cadrul discuţiilor. Partea română a reiterat, din prisma Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, exercitată în prezent de către România, interesul pentru o retragere ordonată a Marii Britanii din UE, pe baza Acordului negociat. În acelaşi timp, oficialul român a subliniat importanţa pe care ţara noastră o acordă necesităţii protejării drepturilor cetăţenilor europeni din Regat şi a oferit garanţia că România va întreprinde toate demersurile legislative şi administrative interne pentru respectarea drepturilor cetăţenilor britanici din România, indiferent de scenariul care se va cristaliza în lunile următoare”, a transmis Guvernul, printr-un comunicat de presă remis, joi, MEDIAFAX.

Conform sursei citate, a fost exprimat interesul susţinut pentru aprofundarea şi actualizarea Parteneriatului Strategic româno-britanic, revizuit ultima dată în 2011, pentru a răspunde mai bine nevoilor şi realităţilor de ordin european şi bilateral.

Nu în ultimul rând, în cadrul întrevederii, a fost evocată activitatea organizaţiilor non-guvernamentale britanice în România.

Astfel, premierul Viorica Dăncilă a exprimat aprecierea pentru implicarea şi rolul pe care acestea îl joacă la nivelul societăţii şi a asigurat, în acelaşi timp, că Guvernul va fi întotdeauna deschis colaborării şi va sprijini acţiunile şi proiectele derulate de aceste organizaţii.

Citește și: