Laura Cojocaru
1608 vizualizări 23 iul 2018

Fetele care se îmbracă în pantaloni ”sunt în pericol să rămână nemăritate”, avertizează preotul din Valea Plopului, judeţul Prahova, Nicolae Tănase, într-o conferinţă în care îi răspunde unei mame supărate pe fiica sa, pentru că refuză să poarte fuste.

”Băieţii zdraveni la cap iubesc fete, nu băieţi”, spune preotul în conferinţă, criticând fetele care ”îşi pierd din caracterele feminine” dacă poartă pantaloni.

Mama unei fete de 11 ani i-a adresat o întrebare prin intermediul unei scrisori, preotului Nicolae Tănase. Femeia şi-a exprimat îngrijorarea pentru fiica ei, care preferă să poarte pantaloni, în locul fustelor.

”Fetiţa mea cea mare are 11 ani. Poartă doar pantaloni pentru că nicio altă fată la şcoală nu poartă fustă. Eu, ca mamă, cum să o conving. Pentru că răul va creşte” transmite mama în scrisoare.

”Foarte greu va fi de tine. Pierzi! Şi nu o să mai atragi băieţi,” o avertizează preotul pe copila de 11 ani.

”Fetiţa dumneavoastră este ÎN PERICOL să rămână nemăritată”, a răspuns preotul mesajului venit din partea mamei îngrijorate. ”De ce? Pentru că băieţii zdraveni la cap iubesc fete, nu băieţi. Ori dacă o fată se poartă numai în pantaloni ori foarte des în pantaloni, practic în îmbrăcăminte bărbătească, pierde din caracterele feminine, caracterele fineţii ei. Şi atunci problema pantalonilor la femei sau problema îmbrăcămintei femeieşti la bărbaţi nu se pune că am eu ceva cu pantalonii tăi. Problema este că pierzi din feminitate. Foarte greu va fi de tine. Pierzi! Şi nu o să mai atragi băieţi. O să atragi din ăstia nezdraveni. Nenorocirea vine dinăuntrul tău. Întrebarea este dacă înţelegi că tu eşti sexul fin”, spune preotul.

Videoclipul de la conferinţă a fost  publicat joi pe Facebook, alături de descrierea: „Cum să convingem fetiţele că trebuie să poarte fustă în loc de pantaloni?” şi a adunat peste 250 de mii de vizualizări şi 1.700 de redistribuiri.

Postarea a atras critici: ”Nu înţeleg cum în anul 2018 se mai poate avea o asemenea mentalitate? Cum poate cineva să gândească aşa?? Până unde va ajunge misoginismul în ţara noastră?”, dar şi reacţii aprobatoare: ”Corect! Părintele Nicolae Tănase,un om deosebit care a făcut şi face numai bine, are sute de copii în grija lui şi am avut plăcerea să-l cunosc personal prin 2007 la Valea Plopului”, scriu utilizatorii pe Facebook.

Foto: Alin Catalin / Facebook

 

Citește și: