Laura Petrescu
985 vizualizări 26 sep 2018

Primarul comunei Băneşti, Gheorghe Stoica, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că întâlnirea avut loc în biserica „Adormirea Maicii Domnului" din Băneşti, fiind o şedinţă în care s-a discutat despre referendumul privind modificarea Constituţiei.

Stoica a mai precizat că au fost prezenţi preoţi din mai multe localităţi, primari, dar şi oameni politici din mai multe partide.

“Au fost de la toate partidele politice. Iulian Dumitrescu de la PNL, Bogdan Toader de la PSD, senatorul PSD Savin (Emanoil Savin- n.r.), doamna Graţiela Gavrilescu (vicepremier – n.r.), protopopul de Câmpina şi toţi primarii şi preoţii din Protoieria Câmpina”, a declarat Stoica.

Potrivit acestuia, la întâlnirea din biserică au fost prezente peste 100 de persoane.

Întrebat ce au vorbit oamenii în biserică, primarul din Băneşti a spus că discuţiile au vizat referendumul din 6-7 octombrie.

“S-a spus să iasă lumea la vot, să voteze fiecare cum doreşte. Orientarea fost că e bine să ţinem cont de biserică”, a spus Gheorghe Stoica.

Primarul din Băneşti consideră această întâlnire “ceva frumos şi constructiv”.

“A fost interesantă întâlnirea. A impresionat pe toţi pentru că a fost pentru prima dată când biserica este cu politicienii. E un semn bun. A fost ceva frumos şi constructiv”, a mai declarat primarul Gheorghe Stoica.

În cadrul întâlnirii preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a luat cuvântul şi a spus că „este o adunare atipică pentru ce se întâmplă în România”, deoarece au fost prezenţi la întâlnire reprezentanţi de la toate partidele politice, preoţi şi primari.

Masa la care au stat politicienii a fost pusă în mod neobişnuit, astfel că politicienii au stat cu spatele la altar şi le-au vorbit preoţilor şi primarilor, care erau aşezaţi în faţă, pe scaune.

Referendumul pentru familie se va desfăşura pe parcursul a două zile, 6 şi 7 octombrie, între orele 07.00 şi 21.00.

Citește și: