Ana Petrescu
1990 vizualizări 29 mai 2019

„Eu aş vrea ca deciziile domnului preşedinte să ţină de legalitate şi nu de oportunitate. O să sun la domnul preşedinte şi spre să lase la o parte campania electorală sau jocul politic”, a afirmat Viorica Dăncilă, la finalul CEx al PSD.

Şeful Executivului a anunţat şi deciziile Comitetului Executiv pentru propunerile în Guvern: Vicepremier- Titus Corlăţean Ministerul Justiţiei- Ana Birchall Ministerul Fondurilor Europene- deputatul PSD Braşov, Roxana Mînzatu Ministerul Românilor de Pretutindeni - Natalia Intotero.

Şeful statului a respins nominalizările anterioare la cele trei portofolii.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis pe 17 aprilie preşedintelui Iohannis propunerile de numire a noilor miniştri pentru portofoliile Ministerului Justiţiei, Ministerului Fondurilor Europene şi Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Pentru Ministerul Justiţiei a fost propus Eugen Nicolicea, membru al Camerei Deputaţilor, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Oana Florea, membru al Camerei Deputaţilor, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost propus Tit Liviu Brăiloiu, membru al Senatului.

Nominalizara lui Titus Corlăţean vine în contextul în care Viorel Ştefan ar urma de la 1 iulie să fie membru al Curţii de Conturi a UE.

Citește și: