Dana Stanila
128 vizualizări 27 sep 2017

Prezent miercuri la Bucureşti, preşedintele Parlamentului Moldovei, Andrian Candu, s-a întâlnit cu preşedinţiilor celor două Camere, cu care a discutat despre colaborarea pe linie parlamentară, dar şi despre relaţiile în general dintre România şi Moldova.

Candu a ţinut să-şi ceară scuze pentru declaraţiile ostile la adresa României făcute de către preşedintele moldovean, Igor Dodon. ”Am trecut în revistă şi discuţiile ce ţin de provocările inclusiv de la Chişinău (...) Chiar mi-am cerut scuze pentru declaraţiile care au fost făcute de preşedintele Republicii Moldova, Ifor Dodon, împotriva României sau la adresa României, pentru că se pare că un preşedinte care se confruntă cu lipsa competenţelor îşi compensează prin declaraţii mai tăioase la adresa României. Şi cer scuze”, a spus Candu.

El a dat asigurări că relaţia cu România şi integrarea europeană rămân prioritare pentru guvernul de la Chişinău. ”Chiar dacă au fost diverse interpretări, la Chişinău prioritatea nr. 1 rămâne integrarea europeană şi reformele pe care noi le-am pornit pe calea integrării europene, iar România este partenerul nostru şi avocatul nostru în procesul de integrare europeană. Ne bazăm foarte mult pe România”, a mai spus Andrian Candu.

Preşedintele Parlamentului Moldovei urmează să se întâlnească, joi după-amiază, cu preşedintele Klaus Iohannis.

Citește și: