Adina Oşan
Kiss Edit
38 vizualizări 24 oct 2013

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, afirmă că dorinţa reprezentanţilor comunităţii maghiare este de a găsi parteneri în România, Europa şi America pentru "scopul nobil", şi anume autonomia, care "nu se îndreaptă împotriva României sau a românilor".

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care este şi primarul municipiului, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că organizatorii manifestării "Marele marş al secuilor" au pregătit 200 de pancarte cu mesaje în limbile română şi engleză, cu dorinţa de a obţine şi astfel parteneri români şi internaţionali pentru "scopul nobil", care este autonomia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Dorinţa noastră este de a găsi parteneri în România, Europa şi America pentru scopul nostru nobil. Ceea ce dorim noi este bine şi pentru România, nu se îndreaptă împotriva României, nu se îndreaptă împotriva românilor şi, cu siguranţă va aduce şi prosperitate, aşa cum a adus şi în alte regiuni din Europa, care au fost sărace înainte de a primi autonomia, iar pe urmă au devenit cele mai bogate în ţările respective", a spus Antal.

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe a precizat că şi prin această manifestare maghiarii vor să arate că iubesc pâmăntul lor natal şi vor ca toată lumea să înţeleagă că România este şi ţara lor.

"Nu există nicio posibilitate de a construi o Românie modernă fără comunitatea maghiară şi nu poate exista o Românie modernă şi democratică dacă comunitatea maghiară nu se simte confortabilă în România, în Transilvania, în Ţinutul Secuiesc. În momentul în care vom avea oameni care înţeleg acest lucru şi în momentul în care vom avea lideri politici care sunt capabili de a implementa politici publice prin care şi noi, maghiarii din Transilvania, să ne simţim confortabili în ţara noastră, pe pământul nostru natal, atunci România va putea deveni o ţară democratică, modernă şi eficientă", a conchis Antal Arpad.

Peste 150.000 de maghiari sunt aşteptaţi la "Marele marş al secuilor", care va fi organizat duminică, în judeţul Covasna. Potrivit organizatorilor, participanţii ar urma să se adune în localităţi şi la intersecţia de pe DN 11 de la Reci, pentru a forma ulterior un lanţ viu de 54 de kilometri, între comunele Breţcu şi Chichiş.

Citește și: