Sorin Bogdan
22226 vizualizări 7 iun 2018

Geeks for Democracy, un grup dedicat profesioniştilor din IT şi comunicare ce doresc să se implice în proiecte civice, a creat o pagină pe internet unde toţi cei care au informaţii despre liderii PSD care i-ar obliga pe oameni să vină la mitingul de sâmbătă de la Bucureşti pot reclama presiunile. Până joi dimineaţa, au fost înregistrate peste 200 de plângeri din toată ţara, iar numărul acestora continuă să crească. 

”Pe data de 9 iunie are loc in Piata Victoriei un miting organizat de coalitia de guvernare. S-a anuntat ca vor fi adusi din fiecare judet intre in 3000 si 15000 de oameni.
Deja sunt semnale ca anumite persoane din administratia locala fac presiuni pentru a aduce oameni la Bucuresti. Abuzand astfel de pozitia lor publica.

Daca ai trecut printr-o astfel de situatie sau stii pe cineva care este supus presiunilor, completeaza formularul.

Datele vor fi folosite pentru anchete de presa. Datele personale (nume, email/telefon) sunt optionale si vor fi folosite doar pentru clarificarea situatiei.” se menţionează în deschiderea site-ului mitingcujapca.ro.

"Primarul le-a spus unor persoane din primărie şi din unele şcoli că trebuie să aducă minim 9 persoane la manifestaţie. 4 trebuie duşi cu maşina personală şi să li se asigure ”minim o masă + o bere”, iar pentru ceilalţi 5 oameni aduşi costurile vor fi suportate de primar,” scrie Ionel Vatamanu din Târgu Frumos.

"L-a obligat domnu primar pe unchiu gabi sa-i dea microbuzu pe 9 iunie." scrie cineva din Dobroeşti.

"Unii ingineri ai CFR din Timisoara au primit mariri salariale. Zilele trecute li s-a orodonat de catre conducere sa participe la mitingul PSD din 9 iunie de la Bucuresti." dezvăluie un timişorean.

"Spitalul Calafat - administrator ABUZ, AMENINTARE - SANTAJ CU LOCUL DE MUNCA Obligatia de a participa cu masina personala la miting. Atentie! Vor participa mai multe persoane care vor fi pontate in Spital,” afirmă Radu Drăghici din Calafat.

Mitingul PSD împotriva abuzurilor va avea loc în Piaţa Victoriei din Bucureşti sîmbătă, de la ora 20.00. Zeci de mii de membri şi simpatizanţi PSD şi ALDE şi-au anunţat prezenţa. Adunarea a stârnit deja o serie de reacţii ale Opoziţiei sau chiar ale unor membri PSD. Preşedintele Klaus Iohannis consideră ciudat şi caraghios un astfel de miting. Europarlamentarul Cătălin Ivan îşi continuă dizidenţa din PSD şi acuză că oamenii vor fi încărcaţi în autocare precum vitele în vagoane. Iar Vladimir Petruţ, primarul din Cavnic, judeţul Maramureş riscă excluderea din partid, după ce a dezvăluit că aleşii PSD sunt obligaţi să vină la Bucureşti, dacă mai doresc să-şi păstreze mandatele.

Echipa de comunicare a PSD a realizat o serie de videoclipuri prin care cheamă românii la mitingul de sâmbătă. Iată unul dintre ele:

 

Citește și: