Laura Petrescu
2265 vizualizări 16 mai 2019

Întrebat, joi, la Ploieşti, într-o conferinţă de presă, ce preconizează la alegerile europarlamentare şi la referendumul din 26 mai, Traian Băsescu a lansat un avertisment: „Riscul ratării referendumului este mare”.

„Cred că va fi undeva în jur de 35% (prezenţă la vot – n.r.). Aşa cred. Riscul ratării referendumului este mare pentru că PSD va cere electoratului lui să nu voteze sau să anuleze buletinele pentru referendum. Eu militez ca toţi românii să meargă să voteze pentru că aici problema nu e atât a lui Iohannis, problema este cum va fi etichetat poporul român. Se va spune: vrea o justiţie independentă şi un stat de drept sau nu? Iar răspunsul îl vom da la referendum”, a spus Băsescu.

Fostul preşedinte al României a precizat că în plan european invalidarea referendumului legat de familia tradiţională a fost bine primită, pentru că „a arătat maturitatea românilor”, dar o posibilă invalidare a referendumului pe teme de justiţie va fi „un dezastru din punctul de vedere al imaginii românilor, nu a lui Iohannis”.

Citește și: