Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova efectuează 14 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Gorj, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, scrie ziuanews.ro.

Percheziţiile se efectuează la sediul unei instituţii publice locale, al unui lăcaş de cult, al unor societăţi comerciale şi domiciliile mai multor persoane bănuite de infracţiuni economice. Percheziţiile au loc la primăria Bâlteni, condusă de edilul Gheorghe Păsărin şi biserica din aceeaşi comună.

foto: pandurul.ro

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2013-2015, persoanele vizate ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale unor firme, achiziţii publice ce reprezintă operaţiuni fiscale nereale. Totodată, sumele de bani provenite din infracţiuni erau introduse în circuitele financiare ale unor societăţi comerciale.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de 2,8 milioane lei. Poliţiştii au făcut percheziţii şi la casa primarului din Bâlteni, Gheorghe Păsărin. Preotul Bisericii din Bâlteni a declarat că până acum primăria a investit 300.000 lei în lăcaşul de cult şi primarul "a fost trimisul Domnului, atunci când a decis să restaureze biserica, iar acum este trimisul diavolului, pentru că a adus-o în scandal".

Potrivit unor surse citate de pandurul.ro, lucrările la biserica din Bâlteni au fost făcute de firme ale primarului Păsărin şi ale soţiei acestuia.

Citește și: