Gandul.info
Cătălina Mănoiu
3316 vizualizări 4 feb 2018

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică seara, că activitatea fiecărui ministru al Cabinetului său va fi evaluată lunar, împreună cu liderii coaliţiei PSD-ALDE, afirmând că ”a demarat în forţă” şi că Guvernul lucrează ”cu foarte, foarte multă seriozitate”.

”Lunar, împreună cu cei doi preşedinţi, domnul Liviu Dragnea şi domnul Călin Popescu Tăriceanu, vom avea o evaluare a activităţii fiecărui ministru în parte. (...) Pe fiecare minister vom face analize. (...) În funcţie de termene, de implementarea măsurilor din programul de guvernare, vom face aceste analize. Deci şi analizele le vom face tot în cadrul coaliţiei de guvernare, aşa cum este normal”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la RTV.

Colaborarea dintre Guvern şi coaliţia de guvernare va fi ”foarte strânsă”, a precizat Dăncilă, afirmând că avut deja întâlniri cu miniştrii pe teme importante.

”Colaborarea este firească, vom avea întâlniri săptămânale, vom avea informări, deci o colaborare foarte strânsă, pentru că, aşa cum am spus din prima clipă, noi suntem un guvern politic, suntem un guvern PSD-ALDE. (...) Am început deja să mă întâlnesc cu fiecare ministru pentru a discuta probleme foarte importante şi mă refer la stadiul investiţiilor şi proiectelor pe care miniştrii trebuie să le implementeze în 2018 sau care sunt în curs de implementare, fondurile europene, situaţia pe fiecare minister în parte, (...) stadiul transpunerii directivelor europene în legislaţia românească”, a spus Dăncilă.

Premierul a precizat că a avut discuţii şi cu privire la stadiul pregătirii preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi al depunerii proiectelor în cadrul Programului Centenar.

Viorica Dăncilă a susţinut că ”a demarat în forţă” şi că Guvernul lucrează ”cu foarte, foarte multă seriozitate”.

„ Pe proiecte importante pentru ţară trebuie o colaborare între preşedintele României, Guvern, Parlament”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că va avea o relaţie ”corectă şi transparentă” cu şeful statului, afirmând că este nevoie de o colaborare între preşedintele României, Guvern şi Parlament în ceea ce priveşte ”problemele importante pentru ţară”.

”Categoric, pe proiecte importante pentru ţară, pentru români, trebuie o colaborare între preşedintele României, Guvern, Parlament. (...) O divizare şi o colaborare, care nu este bună între aceste instituţii, cu siguranţă, nu vor aduce plusvaloare. (...) Voi avea o colaborare corectă atât cu preşedintele României, cât şi cu Parlamentul României", a declarat premierul Viorica Dăncilă, la RTV.

Viorica Dăncilă a afirmat că va avea o relaţie ”corectă şi transparentă” cu şeful statului.

”Eu am vorbit întotdeauna despre echilibru şi faptul că avem nevoie de normalitate în România. Deci relaţia pe care o voi avea cu domnul preşedinte Klaus Iohannis va fi o relaţie corectă, o relaţie transparentă, o relaţie care este necesară în România. (...) Faptul că domnul preşedinte Klaus Iohannis, respectând majoritatea parlamentară, m-a desemnat pentru acest post, cred că (...) arată o responsabilitate mult mai mare din partea mea pentru a fi ceea ce oamenii au nevoie în ziua de azi - normalitate, echilibru şi o colaborare comună pe proiectele importante pentru România şi pentru români”, a spus premierul.

Citește și: