Gandul.info
Ana Maria Lazăr
8463 vizualizări 7 apr 2016

"După părerea mea este o problemă care nu ne afectează numai pe noi şi recunosc că sunt mulţumit, sper să nu apară alte surprize, că nu am regăsit încă nume foarte cunoscute sau în poziţii foarte înalte politice din România în această listă, Panama Papers. Sunt unii afacerişti din România, parte din ei sunt deja în diferite procese tot pentru evaziune fiscală", a afirmat preşedintele la TVR.

Klaus Iohannis a mai spus că "mega scandalul global" Panama Papers va avea urmări asupra felului în care va evolua economia globală şi asupra modului în care ţările se relaţionează la firmele care funcţionează pe teritoriul lor.

"Cred că această chestiune trebuie să o privim cu toată seriozitatea. Aşa-numitul scandal Panama Papers este mult, mult mai mult decât un scandal care a apărut în media şi acolo rămâne. Este un mega scandal global, sunt enorm de mulţi politicieni, oameni de afaceri cunoscuţi implicaţi în acest scandal şi trebuie să vedem un pic despre ce e vorba aici", a adăugat şeful statului.

"Aceşti bani care au fost ascunşi, nu cumva provin şi din corupţie? Şi atunci la acestă întrebare anchetatorii vor trebui să vină cu răspunsuri foarte pertinente şi am văzut că sunt deja urmări politice, un prim-ministru a demisionat în urma acestui scandal, s-au anunţat anchete ample în foarte multe ţări şi la noi ANAF a anunţat că va face verificări", a mai spus Iohannis.

Un grup de mass-media internaţional, coordonat de către Consorţiul Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţie, a dezvăluit, duminică seară, faptul că mai multe personalităţi sportive, lideri politici, oameni de afaceri şi celebrităţi, beneficiază de sistemul de conturi offshore, în paradisuri fiscale cu reglementări opace, pentru a-şi ascunde averile.

Printre numele din România implicate, potrivit informaţiilor disponibile în acest moment, se numără Frank Timiş, Cristian Borcea, Constantin Iacov, Paul Lambrino sau Remus Truică.

Citește și: