Ramona LOZNIANU
38194 vizualizări 8 aug 2014

Mircea Badea este primul jurnalist Antena 3 care a ajuns la sediul Inspectoratului de Poliţie Ilfov, acolo unde se află Dan Voiculescu, care s-a predat.

Într-o intervenţie la Antena 3, Mircea Badea a spus că hotărârea “plutonului de execuţie” este "dementă, bazată pe absolut nimic", şi că dosarul ICA este legat, de fapt, de Antena 3.

“O mare greşeală de tactică a făcut azi plutonul de execuţie legând Antena 3 de acest dosar. Faptul că a ales să confişte sediul Antenei 3, leagă acest dosar de Antena 3. Cu acest prilej, oamenii care mai aveau îndoieli că acest proces este pe bune, sunt acum lămuriţi. Ce legătură juridică există între dosarul ICA şi Antena 3? Nişte oameni vor sta în închisoare pentru că Antena 3 a refuzat să se alinieze. Independenţa este plătită scump în România. Este o hotărâre dementă, bazată pe absolut nimic", a pus Mircea Badea.

Omul de afaceri Dan Voiculescu a fost condamnat vineri la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul privatizării ICA de către Curtea de Apel Bucureşti, pentru spălare de bani şi un prejudiciu de 60 milioane de euro. În acelaşi timp, directorul ICA Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare. Alte zece persoane au primit pedepse cu executare sau cu suspendare, cuprinse între trei şi şapte ani de închisoare. Instanţa a decis şi confiscarea proprietăţilor puse sub sechestru şi aflate pe numele lui Dan Voiculescu şi a celorlalţi inculpaţi. A fost instituit sechestru şi pe sediul Antenei 3. De întreaga procedură de recuperare a prejudiciului şi de sechestru se ocupă DNA, sub conducerea Laurei Codruţa Kovesi. 
 

 

Citește și: