Cătălin Legănel
26582 vizualizări 13 iun 2018

Primarul Constanţei Decebal Făgădău, care este şi şef al organizaţiei municipale a PSD Constanţa, se delimitează şi „dezaprobă total”, postarea distribuită, marţi seară, de mai multe filialele ale partidului din ţară, prin care se transmitea mesajul că Simona Halep ar fi fost huiduită pe Arena Naţională. Primarul Constanţei a precizat că în cursul zilei de miercuri I-A CERUT SCUZE câştigătoarei trofeului de la Roland Garros.

„Dezaprob total această postare! Mă delimitez de ea atât eu, cât şi organizaţia pe care o conduc. Postarea nu aparţine organizaţiei municipale Constanţa a Partidului Social Democrat şi am solicitat administratorului paginii organizaţiei judeţene să o retragă încă de aseară”, a declarat Decebal Făgădău. „Performanţa Simonei NU TREBUIE MURDĂRITĂ de lupta politică internă. Oamenii politici trebuie să se încline în faţa campioanei Simonei Halep, să o aplaude şi să îi mulţumească pentru modul în care reprezintă România. Aceleaşi aplauze se cuvin familiei şi echipei sale. În cursul zilei de astăzi (miercuri - n.r.) i-am adresat scuzele mele.” Mai multe organizaţii PSD au postat pe Facebook, marţi seară, un colaj foto, care sugera că nu Gabriela Firea, ci Simona Halep ar fi fost huiduită de români la prezentarea trofeului de la Roland Garros pe Arena Naţională. Colajul foto a fost postat de organizaţiile judeţene ale social-democraţilor din Giurgiu, Tulcea, Mehedinţi, Constanţa şi Ilfov, pe paginile de Facebook. În colaj apar mai multe fotografii cu Simona Halep, însoţite de textele ”Simona Halep, marea noastră campioană, a fost huiduită de 20.000 de <fani>” şi ”A fost aplaudată de sute de mii de români, în Piaţa Victoriei, pe data de 9 iunie”. Într-o fotografie câştigătoarea turneului Roland Garros, Simona Halep, apare într-o ipostază nedumirită, iar legenda pozei este ”Reacţia Simonei Halep când oamenii au început să huiduie pe Arena Naţională”. În partea inferioară a colajului, o altă fotografie a Simonei Halep, în care ridică premiul de la Roland Garros, este alăturată unei imagini de la mitingul PSD de sâmbătă, din Piaţa Victoriei. 

Fostul preşedinte PSD Victor Ponta a dezvăluit pe Facebook modul de lucru al lui Harabagiu, postând câteva dintre mesajele transmise nde acesta filialelor partidului prin intermediul unui grup PSD creat special pe WhatsApp:

Mesaj postat de George Harabagiu pe un grup PSD de pe WhatsApp

Mesaj postat de George Harabagiu pe un grup PSD de pe WhatsApp

Mesaj postat de George Harabagiu pe un grup PSD de pe WhatsApp

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat miercuri, că l-a concediat pe coordonatorul online al partidului, George Harabagiu, care ar fi fost responsabil pentru postările de pe conturile de Facebook ale organizaţiilor PSD potrivit cărora Simona Halep ar fi fost huiduită pe stadionul Arena Naţională.

 

Citește și: