Mihai SCHIAU
2088 vizualizări 16 iul 2015

Miercuri noaptea, zeci de persoane au blocat drumul din cartierul Someşeni şi spun că nu vor pleca dacă firmele de salubritate vor continua să depoziteze gunoaiele în curtea RADP Cluj. Ei spun că mirosul a devenit insuportabil. În momentul în care şi-a făcut apariţia primarul Emil Boc spiritele s-au încins şi mai tare. În zonă şi-au făcut apariţia zeci de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, dar şi mascaţi.

“Sunt revoltată pentru că se aduce şi se depozitează gunoiul aici la noi în cartier. Nu vrem să se depoziteze gunoiul la noi în cartier că oricum suntem bătuţi de Dumnezeu că avem aici o grămadă de ţigani. Nu se poate aşa ceva. Suntem de 50 de ani în cartierul acesta. În cartierul acesta în afară de apă şi lumină nimic nu s-a făcut. Nu se poate depozita gunoiul în altă parte? Nu sunt dealuri sau alte zone unde să-l ducă unde nu sunt oameni? Noi nu o să putem să ieşim din casă de miros. Deja miroase seara. Cluj-Napoca este în 2015 capitală europeană a gunoaielor. Dacă Boc nu duce gunoiul de aici o să anunţ televiziunile şi aici o să-mi dau foc. De o săptămână se depozitează aici gunoaiele. Va fi plin de ţânţari, microbi, şobolani, ce suntem noi? Noi nu suntem groapa de gunoi a oraşului”, a spus o femeie, citată de monitorulcj.ro.

„Oricum trăim într-o zonă defavorizată, acum ne devaforizează şi mai tare. Ziceau că închid rampa că e aproape de aeroport, dar de fapt au adus gunoiul mai aproape de aeroport. Şi mai este o chestie interesantă: gunoiul este ascuns între betoane, de unde te uiţi, nu se vede. Este inadmisibil, mirosul este insuportabil”, a precizat un alt locuitor.

Emil Boc le-a explicat oamenilor că soluţia este una provizorie şi că platforma RADP este singurul loc pentru depozitarea temporară a gunoaielor în drumul lor spre Oradea. “Se depun jos şi le încarcă sus. Ei trebuie să vină, să-i lăsaţi să vină. Gunoierele se pun jos, se ridică şi pleacă la Oradea, dar lăsaţi să le ducă, oameni buni. Noi vrem să fie totul civilizat, de aceea facem noaptea, noi nu vrem să rămână clujenii cu gunoiul în stradă. Aici numai transbordează. E platformă betonată. Totul va fi lăsat curat, spălat ca lacrima. Este platforma RADP. Vreau să vă spun că este o situaţie ultra provizorie până când se betonează platforma de la Pata Rât. Nu putem să oprim tot Clujul, aici este singurul loc pe care îl avem. Clujenii nu pot rămâne cu gunoaiele în stradă”, le-a explicat primarul.

Explicaţiile lui Boc nu i-au mulţumit pe locuitori, care i-au transmis acestuia să nu îi mai ''prostească''. „Nu este decât o situaţie temporară. Eu am venit aici din respect pentru dumneavoastră. Vroiam să vă asigur că este doar o situaţie temporară”, a conchis Boc după care s-a retras. Oamenii care locuiesc în zonă spun că lucrurile nu vor rămâne aşa şi că vor bloca drumul de acces al camioanelor în fiecare zi.

Citește și: