266 vizualizări 1 nov 2019

Vlad Voiculescu a scris, vineri, pe Facebook, că are informaţii cum că Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a transmis în ASSMB mesajul ca documente privind achiziţiile făcute la spitalele din subordinea primăriei să fie făcute pierdute. Acesta spune că îi roagă pe toţi angajaţii (funcţionarii sau nu) din toate instituţiile din subordinea Primăriei să nu dea curs unor cerinţe ilegale şi imorale.

Referitor la aceste acuzaţii, Primăria Capitalei a transmis că municipalitatea şi structurile sale subordonate sunt printre cele mai verificate instituţii de către organele statului, în afara auditului intern şi a misiunilor Corpului de Control propriu existând în fiecare an controale amănunţite ale Curţii de Conturi, iar pierderea documentelor, la care face referire fostul ministru, în prezent anunţat candidat la Primăria Capitalei, este exclusă.

„Este exclus ca documente de o asemenea importanţă, aşa cum sunt dosarele achiziţiilor publice să poată dispărea peste noapte, iar încercarea de a pune o astfel de acuzaţie pe seama Primarului General nu este decât o dovadă a precarităţii mijloacelor care sunt folosite în lupta politică. Astfel de acuzaţii lipsite de orice fundament sau bază reală aduc atingere nu doar prestigiului Primăriei Capitalei şi Primarului General, ci afectează direct întreg personalul din unităţile medicale ale Municipalităţii”, arată PMB într-un comunicat.

PMB mai arată că îşi rezervă dreptul de a-i acţiona în judecată pe cei care lansează sau răspândesc astfel de informaţii.

 

Citește și: