883 vizualizări 22 oct 2009

Consilierii municipali au decis ca Primăria Capitalei să-şi mute sediul, timp de trei ani cât actuala clădire va fi în consolidare, pe Splaiul Independenţei nr. 291-293. În noul sediu municipalitatea va avea de plătit o chirie lunară de 224.000 de euro. Hotărârea a fost inclusă pe o ordine de zi suplimentară a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti de joi şi a primit vot favorabil din partea tuturor consilierilor, cu excepţia celor de la PSD.

Primarul general al Capitalei le-a spsu că a modificat contractul cu firma care deţine imobilul, pentru ca acesta să poată deveni propreitatea municipalităţii, în urma unui contract de leasing financiar care se va întinde pe 15 ani. După finalizarea lucrărilor de consolidare, angajaţii Primăriei Capitalei vor reveni în actualul sediu însă, municipalitatea va continua să plătească chirie, al cărui coantum va putea fi negociat. Proiectul de hotărâre privind mutarea sediului municipalităţii prevede închirierea a 12.556 metri pătraţi într-o clădire de pe Splaiul Independenţei.

Firma care deţine imobilul , SC Iliotomi Grup SRL, are un capital social de 200 de lei şi potrivit bilanţului pe 2008, depus la Ministerul de Finanţe are pierderi de 4,36 milioane de lei. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a mai cerut, pe 30 septembrie, consilierilor municipali să aprobe mutarea sediului municipalităţii pe Splaiul Independenţei însă aceştia i-au respins proiectul de hotărâre. Atunci, viceprimarul general al Capitalei, Mircea Raicu l-a acuzat de "manglă" pe motiv că preţul cerut pentru chirie este exagerat de mare.

Oprescu susţine că lucrările de consolidare la sediul municipalităţii nu se pot face fără mutarea personalului deşi, după cum reiese din studiul de fezabilitate, acestea se vor desfăşura doar în subsolul clădirii, prin metoda izolării seismice. Structura clădirii va fi rigidizată prin două centuri care vor avea rolul să susţină imobilul şi de a prelua undele seismice. Consolidarea clădirii Primăriei Capitalei va costa 52,13 milioane de lei (12,4 milioane de euro), licitaţia urmând să se desfăşoare pe 19 noiembrie iar durata lucrărilor va fi de 30 de luni.

Citește și: