Nicolae Oprea
47 vizualizări 26 iun 2019

„Având în vedere gradul efectiv de realizare a veniturilor în primele 5 luni ale anului curent, când se constată o diminuare a veniturilor bugetului local, urmare a încasărilor din cotele defalcate din impozitul pe venit în scădere semnificativă faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018 se constată necesitatea rectificării atât a unor venituri prognozate a fi încasate la bugetul Municipiului Bucureşti cât şi reducerea unor cheltuieli propuse a se realiza pe parcursul anului curent”, se arată în expunerea de motive a proiectului de rectificare bugetară aprobat, miercuri, în şedinţa CGMB.

Suma propusă pentru diminuare este, potrivit proiectului de hotărâre, de 608 milioane de lei, adică aproximativ 10% din bugetul total.

Principalele tăieri:

- 35 de milioane de la învăţământ,
- 11 milioane de la promovarea culturii tradiţionale,
- 33 de milioane de la întreţinere parcuri şi spaţii verzi,
- 53 de milioane de la Transporturi,
- 5 milioane de lei mai puţin la biserici,
- 10 milioane de lei mai puţin la Administraţia Străzilor,
- Centrul de creaţie artă şi tradiţie, minus 11 milioane,
- 3 milioane mai puţin la Poliţia Locală,
- Administraţia Monumentelor, tăiere de 14 milioane de lei.

Pe de altă parte, 51 de milioane de lei vor merge în plus la Administraţia Spitalelor, potrivit proiectuluui de rectificare aprobat în şedinţa Consiliului General de miercuri.

„În ceea ce priveşte rectificarea, aceasta a ţinut cont de alcătuirea bugetului de stat, care a fost diminuat de către Ministerul Finanţelor cu 25 de procente, prin urmare cheltuielile PMB au trebuit să fie reduse, şi să se realizeze o prioritizare a cheltuielilor. Sub nicio formă nu s-au făcut tăieri. Dimpotrivă, bugetul sănătăţii creşte cu 50 de milioane de lei, şi sunt şi alte creşteri. A trebuit să prioritizăm cheltuielile pentru alte instituţii”, a declarat, miercuri, primarul general, Gabriela Firea, înainte de începerea şedinţei CGMB.

 

Citește și: