Departamentul Social - Mediafax
799 vizualizări 21 nov 2018

Primăria Capitalei vrea să aloce încă 10 milioane de lei Catedralei Mântuirii Neamului. Cele 10 milioane fac parte dintr-un total de 15,3 milioane de lei, destinate susţinerii lucrărilor pentru diferite lăcaşuri de cult din Capitală, potrivit proiectului de rectificare bugetară.

Suplimentare la cultură, religie şi recreere

La capitolul „Cultură, recreere şi religie”, Primăria Capitalei ar putea acorda un plus de 33,8 milioane de lei, iar la iluminat ar putea merge suma de 2,5 milioane de lei.

Primăria vrea să taie 28 de milioane de la capitolul „Protecţia Mediului”, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de joi, privind o nouă rectificare bugetară.

Pentru capitolul Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică este prevăzută o creştere de 22,4 milioane lei, dar pentru Protecţia mediului se are în vedere o diminuare cu 28,6 milioane de lei a bugetului.

Subvenţiile pentru energia termică urmează să fie suplimentate cu 87,7 milioane lei, potrivit aceluiaşi proiect. Se vor tăia 4,1 milioane lei de la diverse lucrări de modernizare şi reabilitare a sistemului de termoficare, iar subvenţiile pentru transportul în comun ar urma să crească cu 12 milioane de lei.

Primăria Capitalei vrea să mai dea 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Bugetul RADET urmează să fie redus cu 7,8 milioane lei, iar cel al Societăţii de Transport Bucureşti cu 24,5 milioane lei.

Bugetul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti va fi redus cu 19 milioane lei, dintre care 13 milioane de lei de la Ajutoare sociale în numerar.

Fonduri tăiate la spitale

Direcţia Generală de Asistenţă va avea un buget tăiat cu 19 milioane de lei, în timp ce CREART va avea 4 milioane de lei în plus, dacă proiectul va fi aprobat. În ceea ce priveşte spitalele bucureştene, acestea vor avea un buget cumulat tăiat cu 26 de milioane de lei, iar aici intră spitale precum Spitalul Foişor, Gomoiu, Carol Davila sau Spitalul Victor Babeş.

Primăria Capitalei acordă un plus de 10 milioane de lei la Catedrala Mântuirii Neamului, potrivit proiectului de rectificare bugetară.

Foto: Hepta

Citește și: