Andrei Luca POPESCU
9806 vizualizări 10 feb 2014

Poliţia Locală a sectorului 1, aflată în subordinea Primăriei conduse de liberalul Andrei Chiliman, nu a înregistrat în evidenţele contabile şi nici nu a urmărit în vreun fel recuperarea unei datorii de aproape 140.000 de euro (618.000 lei), pe care firma CFR Transauto o are de plătit, ca urmare a ridicărilor de maşini parcate neregulamentar în sectorul 1, arată un raport al Curţii de Conturi. Inspectorii au mai descoperit şi că dispozitivele aşa-numitelor pungi pentru „rahat de câine”, amplasate în sector, au prejudiciat bugetul cu 75.000 de lei.

Inspectorii Curţii de Conturi au descoperit, în urma auditului desfăşurat în octombrie 2013, că Poliţia Locală a sectorului 1 uitase de suma de 618.000 lei pe care o are de recuperat de la CFR Transauto şi au rectificat acest lucru, înscriind suma la capitolul creanţe de recuperat.

Mai mult, inspectorii au mai descoperit că, în ciuda existenţei unui contract pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar în sectorul 1, Poliţia Locală a plătit un abonament lunar suplimentar, de ridicare a maşinilor parcate în zonele adiacente perimetrelor de desfăşurare a unor mitinguri sau spectacole. Plata acestui abonament lunar a scos nejustificat din bugetul sectorului suma de 76.000 de lei (aproximativ 17.000 euro).

Taxa pe care cetăţenii trebuie să o plătească dacă li se ridică maşina în sectorul 1 este de 434 de lei, iar fiecare zi care depăşeşte primele 24 de ore de la ridicarea maşinii se taxează cu câte 65 de lei. Din aceste sume, doar 20% ajunge la bugetul sectorului 1, restul rămânând firmei CFR Transauto. Tariful a crescut faţă de începutul anului 2013, când taxa era de 350 de lei, respectiv 50 de lei pentru fiecare 24 de ore suplimentare.

Firma CFR Transauto aparţine fiilor controversatului afacerist Florian Walter, patronul Romprest, firmă care se ocupă cu salubrizarea în sectorul 1. Walter este apropiat de PSD.

În 2012, CFR Transauto a ridicat 2.763 de maşini parcate neregulamentar, conform datelor obţinute de gândul, detaliate aici. Astfel, conform calculului minimal (bazat pe ideea că şoferii şi-au recuperat maşinile în primele 24 de ore de la ridicare), firma a încasat 217.000 euro în 2012. Suma este foarte mică faţă de anii de glorie 2009 şi 2010, când CFR Transauto a încasat aproape 3 milioane de euro din ridicări de maşini în sectorul 1. Pe atunci însă, taxele depăşeau 850 de lei, iar numărul maşinilor săltate era de aproape 3 ori mai mare.

CFR Transauto este deţinută de Valentin Giorgian Buşcă şi de Alexandru Cosmin Walter, fiii lui Florian Walter (fost Buşcă), care deţin câte 0,77%. Restul acţiunilor, de 98,46%, aparţin firmei de textile Kimytex, din Nehoiu, judeţul Buzău. Kimytex este deţinută tot de fiii lui Florian Walter şi de Daniel-Spirea Stoica, un apropiat al lui Florian Walter.

Florian Walter este şi preşedintele firmei Romprest Service, care deţine serviciile de salubrizare din Sectorul 1. Romprest a câştigat foarte multe contracte cu statul, pentru întreţinerea sau deszăpezirea şoselelor, precum şi pentru transportul de deşeuri sau salubrizare.

Florian Walter şi-a clădit averea alături de fostul acţionar de la clubul Dinamo Bucureşti, Cristi Borcea, vânzând butelii pe sub mână înainte de 1989, după cum singur recunoaşte în diverse interviuri.

După Revoluţie, Florian Walter a fost un apropiat al PSD. Miron Mitrea, fostul ministru al Transporturilor din guvernul Adrian Năstase, este naşul fetei lui Walter. Walter şi firmele sale au colaborat cu CFR pe vremea directorului Mihai Necolaiciuc, arestat şi judecat pentru prejudicierea CFR cu 70 de milioane de euro. Necolaiciuc a fugit din România cu o maşină a lui Florian Walter.

Florian Walter a preluat finanţarea echipei de fotbal „U” Cluj, apoi clubul Petrolul Ploieşti. El este urmărit penal de DIICOT pentru prejudicierea clubului clujean cu 11 milioane de euro, după ce a transferat 15 jucători de la Cluj la Ploieşti, înainte să abandoneze gruparea clujeană şi să se mute la cea din Ploieşti.

Pungile pentru „rahat de câine”, prejudiciu de 75.000 de lei

Inspectorii Curţii de Conturi au mai descoperit şi faptul că Poliţia Locală a sectorului 1 a plătit nejustificat 71.000 de lei, la care s-au adăugat 4.000 de lei dobânzi, pentru serviciile de amplasare şi întreţinere a ansamblurilor de pungi colectoare (aşa-numitele pungi pentru „rahat de câine”).

Pentru acest serviciu, nu există încheiat niciun contract şi nicio dovadă că serviciile respective au fost prestate în realitate, conform raportului.

Citește și: