101 vizualizări 21 apr 2010

Primăria oraşului Voluntari, condusă de Florentin Pandele, vrea să contracteze un credit de 200 de milioane de euro pentru finanţarea unor proiecte şi pentru refinanţarea unor bilete la ordin şi a unor lucrări în execuţie.

"Condiţile de participare vor fi detaliate în documentaţia de atribuire", se arată într-un anunţ al primăriei. Data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare este vineri, 23 aprilie.

"Anunţul pe care l-am dat pe SEAP, pe Serviciul Electronic de Achiziţii Publice, vizează cumpărarea a aproximativ 200 de milioane de euro, bani care vor merge pentru finanţarea proiecteleor şi pentru refinanţarea unor bilete pe care le avem, bilete la ordin şi lucrări. Avem anumite lucrări în execuţie pe infrastructură, pe care le plătim din bugetul propriu şi din credite", a precizat Pandele.

El a explicat că, în acest moment, administraţia publică din Voluntari are contractate două credite, unul la BCR, pe 20 de ani, şi altul la Raiffeisen, pe 8 ani, despre care a spus că este foarte scump şi apăsător pentru bugetul local, din cauza perioadei scurte de rambursare. "Dacă vom cumpăra bani pentru 20 de ani, ca termen, vom reuşi să nu mai avem o apăsare pe bugetul local. Anul acesta trebuie să plătim circa 800 de miliarde (lei vechi - n.r.) la bănci. Am plătit 320 de miliarde până acum, în aprilie. Dacă vom reuşi să cumpărăm banii specificaţi, întânzând creditul pe 20 de ani, vom avea o apăsare pe bugetul local doar de 18%, adică nu vom mai plăti 800 de miliarde, ci 250 de miliarde pe an. Deci ne rămân bani să investim în infrastructură", a explicat Pandele.

Primarul oraşului a explicat că banii urmează să fie folosiţi pentru o şcoală nouă, o grădiniţă cu program prelungit, o cantină socială, locuinţe sociale, o staţie de epurare, un centru de afaceri şi o bibliotecă. Totodată, banii ar urma să fie folosiţi pentru majorarea participaţiei administraţiei locale la societatea de furnizare gaze naturale sau chiar achiziţia integrală a societăţii. Pandele doreşte, de asemenea, să folosească fondurile contractate şi pentru construcţia unui stadion municipal în cartierul Voluntarii vechi.

Citește și: