271 vizualizări 14 ian 2011

Primarul comunei Alexandru cel Bun, Ion Rotaru, cel care a afirmat într-o şedinţă publică despre ministrul Elena Udrea că ar avea "sânge în păsărică" pune limbajul său colorat pe seama faptului că este un om "de la ţară". "Eu am discutat acolo, aşa, ca o chestie de plăcere. Ştiţi, eu sunt de la ţară... Era un compliment. Doamna Udrea face totul ca să dezvoltăm sportul românesc. Cum să facem performanţă, dacă nu facem săli de sport? De ce ne criticaţi? Avem un vocabular ţărănesc", a revenit primarul Ion Rotaru asupra declaraţiei.

Aflat, joi, la o şedinţă a Consiliului Judeţean Piatra Neamţ, Ion Rotaru a luat cuvântul, fiind nemulţumit că Guvernul alocă prea puţini bani pentru susţinerea dispensarului din comună. Rotaru s-a arătat dezolat de toţi miniştrii din Guvern, excepţie făcând Elena Udrea. "Spitalul acesta nu este al nostru , al comunei, nici al judeţului măcar. E al ţării, al Guvernului. Sigur, dacă ar fi la Guvern miniştri din ăia ca şi doamna ministru Udrea, care are sânge în păsărică, ar fi ceva. Dar ceilalţi n-au nimica", a spus primarul Ion Rotaru la acel moment.

"Sunt depăşit de situatie în cazul Sanatoriului Bisericani, pe care eu singur trebuie să îl susţin fiananciar, deşi aici sunt 6.000 de pacienţi pe an, din 13 judeţe. Am fost miercuri, 12 ianuarie, la Suceava, unde m-am întâlnit cu ministrul Sănătăţii şi am discutat despre această unitate. Ministrul nu mi-a spus direct, dar mi-a sugerat: «Nu vă convine, daţi-l!» Dar cui îl dam, cui rămâne? Ca nouă ne e simplu să dăm o hotărâre de consiliu şi să scăpăm de el! Dar ce se întâmplă cu cei 6.000 de pacienţi", a mai spus Ion Rotaru.

Rotaru, "prietenos" şi cu Elena Băsescu

În timpul alegerilor europarlamentare, Ion Rotaru, deşi apaţinea de PRM, a ales să susţină candidatura Elenei Băsescu motivând decizia sa prin faptul că "îi plac femeile". "Domnule, eu am ajutat-o pentru că e femeie. Mie două lucruri îmi plac în viaţă: florile şi femeile. Din păcate, acum am rămas doar cu mirosul. Cum să n-o ajut să câştige?", a declarat Rotaru, la acea dată. Primarul, un fost tipograf, a realizat atunci afişe electorale în care Elena Băsescu zâmbeşte stând faţă în faţă cu el. Afişul este însă trucat, cei doi neapucând să se întâlnească.

Ion Rotaru a fost primar la Piatra Neamţ în 2000, retrăgându-se apoi în comuna Alexandru cel Bun, unde are şi un teren de 14.800 de metri pătraţi, conform declaraţiei de avere.

Citește și: