468 vizualizări 17 mar 2010

Judecătorii clujeni l-au condamnat pe primarul municipiului BaiaMare, liberalul Cristian Anghel, la doi ani şi şase luni deînchisoare cu executare, pentru fapte de corupţie, relateazăMediafax.

Senrinţa a fost pronunţată de instanţa Curţii de Apel Cluj, estedefinitivă şi nu mai poate fi atacată.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, ClaudiaIlieş, judecătorii au pus sechestru pe bunurile edilului, întrucâtPrimăria din Baia Mare are de recuperat de la acesta un prejudiciuîn valoare de 394.000 de euro.

Prin aceeaşi sentinţă, primarului i-au fost interzise mai multedrepturi pe o perioadă de doi ani, după executarea pedepsei.

Primarul oraşului Baia Mare, Cristian Anghel, a fost trimis înjudecată de procurorii anticorupţie, la sfârşitul lunii septembrie2007, fiind acuzat de abuz în serviciu, în legătură cusupraevaluarea unui imobil din localitate.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada2004-iulie 2006, în calitate de primar, Cristian Anghel, ar fideterminat, cu încălcarea legii, achiziţionarea de către PrimăriaBaia Mare, la un preţ supraevaluat, a unui imobil situat în aceeaşilocalitate, având ca destinaţie locuinţele sociale, prejudiciindbugetul municipiului Baia Mare cu suma de 394.500 de euro.

Cristian Anghel este unul dintre cei mai longevivi primari dinRomânia, de la 1 mai 1993 fiind ales neîntrerupt în aceastăfuncţie.

Cu excepţia primului mandat, în care a candidat ca independent,deşi era liberal, acesta a fost tot timpul reprezentantul PNL. Dealtfel, el este preşedintele filialei Maramureş a PNL.

Citește și: