483 vizualizări 17 mar 2010

Judecătorii clujeni l-au condamnat pe primarul municipiului Baia Mare, liberalul Cristian Anghel, la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru fapte de corupţie, relatează Mediafax.

Senrinţa a fost pronunţată de instanţa Curţii de Apel Cluj, este definitivă şi nu mai poate fi atacată.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, Claudia Ilieş, judecătorii au pus sechestru pe bunurile edilului, întrucât Primăria din Baia Mare are de recuperat de la acesta un prejudiciu în valoare de 394.000 de euro.

Prin aceeaşi sentinţă, primarului i-au fost interzise mai multe drepturi pe o perioadă de doi ani, după executarea pedepsei.

Primarul oraşului Baia Mare, Cristian Anghel, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, la sfârşitul lunii septembrie 2007, fiind acuzat de abuz în serviciu, în legătură cu supraevaluarea unui imobil din localitate.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada 2004-iulie 2006, în calitate de primar, Cristian Anghel, ar fi determinat, cu încălcarea legii, achiziţionarea de către Primăria Baia Mare, la un preţ supraevaluat, a unui imobil situat în aceeaşi localitate, având ca destinaţie locuinţele sociale, prejudiciind bugetul municipiului Baia Mare cu suma de 394.500 de euro.

Cristian Anghel este unul dintre cei mai longevivi primari din România, de la 1 mai 1993 fiind ales neîntrerupt în această funcţie.

Cu excepţia primului mandat, în care a candidat ca independent, deşi era liberal, acesta a fost tot timpul reprezentantul PNL. De altfel, el este preşedintele filialei Maramureş a PNL.

Citește și: