Gandul.info
Mihaela STOICA
2419 vizualizări 29 dec 2013

Ovidiu Portariuc, primarul de Botoşani, a lansat un concurs cu ocazia sărbătoririi poetului naţional Mihai Eminescu, în 15 ianuarie. El vrea să dăruiască un iPad copiilor şi tinerilor care au vârste până în 18 ani şi care vor recita, integral, poezia Luceafărul. Primarul a explicat, pentru gândul, că dispune de o singură tabletă, dar că va căuta sponsori pentru a oferi alte premii celorlalţi participanţi la concurs.

„Acu să vă văd internauţilor! Provocare pentru voi! Pe 15 ianuarie sărbătorim Ziua Culturii Naţionale şi ziua de naştere a Poetului Naţional Mihai Eminescu! Dacă ai pâna în 18 ani, eşti din Botoşani şi vei putea recita pe 15 Ianuarie poemul Luceafărul, vei primi un premiu special o tabletă iPad de ultimă generaţie! V-am anunţat din timp, aşa că profitaţi de vacanţă şi spor la învăţat! (vă rog să distribuiţi linkul pentru a ajunge la cât mai mulţi copii)”, a scris primarul pesedist ieri pe pagina lui de Facebook.

Primarul şi-a explicat gestul său, tot pe Facebook, prin faptul că în copilărie, la vârsta de 9-10 ani, a fost nevoit să recite tot poemul lui Mihai Eminescu pentru a primi de la părinţi mult dorita bicicletă Pegas.

"În condiţiile în care am văzut interesul de care se bucură concursul, voi avea o discuţie cu nişte sponsori, astfel încât orice copil sau tânăr care se va prezenta la concursul ăsta să fie recompensat, fie cu alte produse electronice de o valoare mai mică, prin acordare de menţiuni, fie prin altfel de premii, dar premiul cel mare rămâne o tabletă iPad", a declarat primarul pentru gândul.

Ovidiu Portariuc spune că nu dispune momentan de tableta respectivă, dar intenţionează să o achiziţioneze în ianuarie din banii Primăriei.

Întrebat ce va face dacă vor recita mai mulţi integral poezia Luceafărul, edilul din Botoşani a răspuns: "Nu cred că o să fie mai mult de 15-20 (de participanţi la concurs n.r.). Totuşi, timpul este scurt, 10 - 12 zile, iar Luceafărul nu este uşor. În final, toţi copiii vor fi recompensaţi şi m-aş bucura să genereze interes într-o zonă puţin mai neglijată a culturii", a mai spus el.

Potrivit acestuia, juriul va fi format dintr-un profesor de limba română şi un actor de la Teatrul "Mihai Eminescu" din Botoşani „care să facă şi o evaluare a modului cum este prezentată" poezia.

După anunţarea concursului, reacţiile nu au întârziat să apară pe pagina lui de Facebok. Dacă unii salută iniţiativa, alţii îl întreabă dacă a intrat deja în campania electorală.

"Eu am spus că nu are nicio legătură cu campania. Acum, orice lucru pe care îl face un politician este asimilat campaniei. Nu am cum să opresc asta. Vă asigur, că este mai mult decât campanie", a mai spus el pentru gândul.
 

Citește și: