Mihaela Gradinaru - Mediafax
302 vizualizări 3 sep 2015

Festivalul Oktoberfest a început în ritmuri de muzică bavareză, la deschiderea oficială participând primarul Braşovului, George Scripcaru, subprefectul Sandor Ambrus Mihaly, consilieri ai Forumului Democrat German şi consuli ai Austriei şi Germaniei de la Sibiu.

Începând cu ora 15.00, trăsuri trase de cai sau ponei, împodobite cu ghirlande de flori, au străbătut centrul vechi al oraşului, pornind de la Parcul Central, pe Strada Mureşenilor şi până la Arena Sportivă "Ion Ţiriac". Alaiul a fost condus de două fanfare până la cortul de la Arena Sportivă, unde timp de 11 zile braşovenii şi turiştii vor petrece în stil bavarez, cu bere şi concursuri.

Primarul George Scripcaru a dat cep unui butoi de bere, declarând deschis festivalul Oktoberfest. De altfel, primarul şi-a serbat, joi, ziua de naştere, motiv pentru care fanfara festivalului i-a cântat "La mulţi ani".

"Astăzi începe o etapă importantă în Braşov deoarece urmează câteva zile pline pentru noi toţi. Să bem bere multă, să ne simţim bine şi să fim mai veseli decât în alte zile. Să vă chemaţi şi prietenii şi să veniţi aici", a spus Scripcaru, înainte de a da cep butoiului de bere.

Organizatorii au amenajat un cort de 3.800 de metri pătraţi, unde sunt locuri la mese pentru 5.000 de persoane, în timp ce în afara acestuia au fost amenajate spaţii pentru alte 5.000 de persoane.

Participanţii la festival vor fi întâmpinaţi şi în acest an de mascotele Dracula, unchiul Hans şi cerbul Cornel, urmând să fie desemnaţi Regele berii, Miss Heidi, Miss Oktoberfest şi Miss Popularitate.

Berea va costa 4,5 lei pentru un pahar de 400 de mililitri şi 9 lei pentru o halbă de 1 litru, iar bucătarii vor pregăti cârnatul XXL, cu o lungime de 58 de centimetri, într-o chiflă de 50 de centimetri, preparate tradiţionale bavareze, dar şi cartofi săseşti, chiftele, ciolan, mici şi deserturi.

Pe scena amenajată în cortul Oktoberfest vor urca, în fiecare seară, trupe de muzică bavareză, dar şi ansambluri folcorice româneşti, ţigăneşti, greceşti, coreene şi dansatori
de salsa. Printre cei care vor încheia serile de distracţie se numără Herr Schurly, Rocky 5, Aalbachtal Expres, Klaudia und die Burzenland Party Band şi DJ Edelweiss.

La eveniment va fi prezentă şi o delegaţie de la Clubul Exportatorilor Bavarezi, care va participa la deschiderea expoziţiei de tehnologie "Made in Braşov", amenajată în
apropierea arenei sportive, pe terenul de sport al Colegiului Naţional "Andrei Şaguna". Expoziţia va cuprinde produse high-tech realizate la Braşov în domeniul automotive.

Citește și: