Andrei Luca POPESCU
1335 vizualizări 14 mar 2015

Procurorii DNA l-au reţinut pentru 24 de ore pe primarul PSD din Slatina, Minel Prina, şi pe omul de afaceri Lucian Petruţ Suşală, şi i-au pus sub urmărire penală, sub control judiciar pe 60 de zile, pe alţi doi oameni de afaceri - Petrică Bogdan Timofte şi Constantin Cristian Tomescu. Primarul Prina este acuzat de complicitate la trafic de influenţă, iar cei trei afacerişti sunt acuzaţi de complicitate la trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Primarul Minel Prina este acuzat de DNA că, în momentul în care afaceristul care îl plătea pe Darius Vâlcov cu comisioane din contractele publice pe care le câştigase prin influenţa acestuia nu a mai putut face plăţile pentru Vâlcov, Prina a fost cel care a devenit intermediar. La vremea respectivă, Minel Prina era viceprimarul PDL al municipiului Slatina. El a fost desemnat de Vâlcov să încheie 3 contracte fictive cu firma omului de afaceri, pentru a ascunde provenienţa banilor - restul de comisioane care nu putuseră fi onorate.

„De aici, transferul sumelor de bani a fost realizat cu sprijinul şi prin intermediul inculpaţilor Suşală Lucian Petruţ, Timofte Petre-Bogdan, Tomescu Constantin Cristian şi a altui om de afaceri, persoane de încredere din anturajul primarului şi viceprimarului municipiului Slatina, administratori ai unor societăţi comerciale, care au creat un circuit de documente financiar-contabile fictive, pentru a disimula provenienţa şi destinaţia reală a sumelor de bani”, arată DNA.

Lucian Petruţ Suşală a fost directorul firmei Imobiliare Consloc, care administrează parcările publice din Slatina. El a candidat din partea USL pentru Consiliul Local Slatina, presa locală scriind că este un apropiat al lui Darius Vâlcov, fost şofer al acestuia.

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, este urmărit penal de DNA pentru trafic de influenţă, el fiind acuzat că pe când era primar PDL la Slatina, în 2009, i-a cerut unui om de afaceri un comision de 20% în schimbul obţinerii unor contracte în Slatina, Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti, legate de extinderea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare a judeţului Olt. Vâlcov este acuzat că ar fi primit în perioada 2010-2013, în baza acestei înţelegeri, aproximativ 2 milioane de euro.

Citește și: