275 vizualizări 17 mar 2010

Un bărbat din Sovata, judeţul Mureş s-a ales cu dosar penal după ce a arborat, miercuri, pe un perete lateral al Primăriei din localitate, un steag secuiesc pe care l-a păzit apoi toată ziua, înarmat cu o secure, relatează Mediafax.

Potrivit primarului din Sovata, Peter Ferenc, bărbatul respectiv l-a ameninţat cu linşajul pe un gardian care i-a atras atenţia că nu are voie să arboreze drapelul secuiesc pe sediul primăriei.

"Un cetăţean a arborat steagul, stă sub steag şi are grijă de el. Azi (miercuri - n.r.) toată ziua a stat, ieri ( marţi - n.r.) a avut şi o secure. Azi s-a autosesizat Poliţia, a vorbit cu el. A venit cu steagul şi două cuie şi a pus steagul pe un perete lateral al Primăriei. Gardianul i-a spus că nu este voie, dar a zis să nu se apropie, că îl linşează, aşa că am decis să îl lăsăm în pace", a spus primarul, care a precizat că este vorba despre steagul secuiesc.

Peter Ferenc a spus că bărbatului i s-au luat declaraţii de către Poliţie, dar, din informaţiile sale, steagul a rămas pe sediul Primăriei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, Livia Popa, a declarat că, în urma semnalării incidentului, bărbatul a ajuns în atenţia Parchetului.

"Ni s-a semnalat incidentul şi l-am identificat pe respectivul cetăţean. I s-a întocmit dosar penal pe Ordonanţa de Urgenţă 31/2002 referitoare la arborarea de însemne. Cazul este de competenţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara", a precizat Livia Popa.

Şeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara, Virgil Aldea, a declarat că bărbatul nu a fost reţinut.

"Nu este cazul de reţinere sau arestare, în niciun caz", a spus Aldea.

Citește și: