59 vizualizări marţi, 13:08

„I-am trimis citatiile domului primar pe parcursul acestei zile, de dimineaţă, pentru săptămâna viitoare, marţi (21 ianuarie, n.r.). Îl aşteptăm să-şi exprime punctul de vedere public de la o posibilă fapta de discriminare săvârşită prin discurs de ura pe criteriul etnic şi de clasa socială. După audieri, domnul primar poate să se prezinte personal sau poate să trimită un punct de vedere, colegiul director se va pronunţa asupra acestor declaraţii”, a declarat pentru Mediafax preşedintele Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos.

Potrivit lui Asztalos, primarul Tragu Mureşului riscă o amendă contravenţională de la 2.000 de lei până la 100.000 de lei.

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a scris luni pe Facebook că populaţia trebuie conştientizată că responsabilitatea creşterii şi formării unui copil este uriaşă. El propune astfel introducerea unor anchete sociale obligatorii pentru cuplurile care vor să aibă copii.

Ulterior, Dorin Florea a venit cu explicaţii. El a afirmat pentru Mediafax că propunerea vizând anchetele sociale în cazul femeilor din categorii defavorizate care nasc nu înseamnă rasism, ci responsabilitate, avertizând că România se confruntă cu o „bombă socială” care „va exploda”. Edilul a mai precizat că nu îl sperie CNCD.

Sursă FOTO: Dorin Florea / Facebook

 

Citește și: