Iuliana Barbu
64 vizualizări 14 aug 2019

„Asta se întâmplă, când România şi marile ei oraşe sunt guvernate de incompetenţi şi impostori. D-na primar faliment Gabriela Firea, ne-a anunţat, de dimineaţă, că a găsit <<soluţia>> pentru reducerea poluării în Bucureşti: taxă (vinietă) pentru maşinile care nu sunt înmatriculate în Bucureşti, pe motiv că o asemenea măsură există şi în alte oraşe din lume. Da, adevărat, există aşa ceva în alte oraşe, dar astfel de decizii sunt complementare altor măsuri şi investiţii prealabile”, a scris, miercuri, pe Facebook, senatorul USR Mihai Goţiu.

Goţiu a prezentat o serie de măsuri pentru reducerea traficului în Bucureşti.

„Dacă vrei să reduci traficul într-un oraş precum Bucureştiul (ori alte oraşe mari) ai nevoie de: • Parcări la intrarea în oraş (parc & ride), unde cei aflaţi în tranzit îşi pot lăsa maşinile şi trec pe transportul în comun; • transport în comun eficient, de calitate şi prietenos cu mediul, în Capitală; • Reţea metropolitană de transport în comun, conectată cu localităţile din jurul Capitalei; • Infrastructură pentru mobilitate non-poluantă (piste de biciclete, pietonale); • Centură ocolitoare”, a adăugat senatorul USR.

El mai scrie că dacă obiectivele nu sunt rezolvate, taxa nu va reduce poluarea.

„Dacă obiectivele de mai sus nu sunt rezolvate cumulativ, taxa (vinieta) nu va reduce cu nimic poluarea. Fără un transport comun de calitate, în condiţiile în care ar sta blocaţi ore la rând pe centura Capitalei (cum se întâmplă acum), fără posibilitatea de a opta pentru mersul pe jos ori cu bicicleta, oamenii vor înjura, vor plăti vinieta şi vor continua să circule cu maşina personală prin oraş! Singurul efect va fi că la bugetul Primăriei Bucureşti se vor colecta bani în plus, pe care Gabriela Firea îi va direcţiona către companiile ilegale pe care le-a înfiinţat, întru sifonarea banului public şi mulţumirea gurilor pre-fericiţilor apropiaţi şi pentru concediile lor de lux. Iar bucureştenii vor continua să respire noxele maşinilor din trafic ori să piardă ore bune prin ambuteiajele din oraş”, a afirmat Goţiu.

Senatorul USR a adăugat că pentru reducerea poluări ar fi mai bine să se investească în parcuri şi păduri urbane.

„Nota bene: Iar dacă vrei să reduci poluarea, mai investeşti şi în parcuri şi păduri urbane, nu le pui la pământ spre bucuria rechinilor imobiliari şi nici nu te apuci să le ciunteşti (precum Cişmigiul) după fanteziile unora sau altora. O dată în plus, d-na primar faliment Gabriela Firea dovedeşte incompetenţă crasă. Iar această măsură, cică <<pentru reducerea poluării>>, este doar o perdea de fum menită să pompeze bani în societăţile ei ilegale, pe unde au ajuns şefi cu salarii babane, toate neamurile şi cunoştinţele clientelei de partid”, a conchis Goţiu.

Reacţia vine în contextul în care Gabriela Firea a anunţat, miercuri, un proiect prin care, de la 1 ianuarie 2020, maşinile care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov vor putea intra în Capitală doar după plata unei viniete. Maşinile sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor avea acces în centrul Capitalei.

Primarul a anunţat introducerea unei viniete pentru maşinile care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov.

Totodată, maşinile sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor avea acces în centrul Capitalei.

Citește și: