Roxana Rosu
502 vizualizări 20 apr 2019

„Raed Arafat avea pregătit dosarul pe care l-am depus de-a lungul anilor pentru înfiinţarea unei substaţii de ambulanţă şi două solicitări din partea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Maramureş, privind înfiinţarea unei staţii (de ambulanţă - n.r.) la Ariniş. După întâlnirea cu Raed Arafat, s-a luat decizia ca după sărbătorile pascale să aibă loc comisia interministerială care va trebui să decidă dacă staţia se va deschide la Ulmeni sau la Ariniş”, a declarat sâmbătă, pentru Mediafax, Lucian Morar, primarul din Ulmeni, care a luat decizia de a protesta prin greva foamei împotriva refuzului autotorităţilor de a înfiinţa o staţie de ambulanţă la Ulmeni.

Primarul a anunţat că, până la întrunirea comisiei interministeriale, el va continua protestul.

„Până atunci, voi rămâne în greva foamei (...). Rămân pe baricade, la cortul din faţa Ministerului Sănătăţii”, a declarat primarul pentru Mediafax.

Lucian Morar, primarul din Ulmeni (judeţul Maramureş), a intrat luni în greva foamei, protest pe care a ales să-l facă în faţa sediului Ministerului Sănătăţii, din Bucureşti, pe motiv că oraşul său a fost privat de un serviciu de ambulanţă din considerente ”rasiale, etnice şi politice”.

Primarul, membru al Partidului Mişcarea Populară, a mai spus că decizia ministrului Sănătăţii de a deschide o staţie de ambulanţă în comuna Ariniş, din judeţul Maramureş, şi nu în oraşul Ulmeni este una influenţată strict de culoarea politică a primarului de acolo, şi mai puţin de nevoile medicale ale oamenilor din cele două localităţi.

Citește și: