153 vizualizări 25 aug 2009

Primarul sectorului 3, Liviu Negoiţă cumpără mobilier urban de lux. Cu 22,3 milioane de euro el vrea să achiziţioneze bănci şi coşuri de gunoi cu lemn de esenţă nobilă în componenţă. Pe lângă acestea, Primăria sectorului 3 va mai cumpăra scrumiere cu container, suporturi pentru parcarea bicicletelor şi ghivece de flori. Potrivit anunţului publicat pe site-ul guvernamental de licitaţii publice, lemnul de esenţă nobilă a fost ales ca „băncile şi coşurile de gunoi să fie rezistente la razele ultraviolete, gheaţă, zăpadă, soare dar şi la actele de vandalism”.

Elementele din metal trebuie să fie din oţel galvanizat, iar ghivecele, din beton rezistent la îngheţ. De pe acelaşi site rezultă că la licitaţia organizată de Primăria sectorului 3 singura firmă care a participat şi a şi câştigat este AA Marketing and Management SRL. Firma a mai câştigat în 2007, tot de la sectorul 3, o licitaţie în valoare de 2,24 milioane de lei fără TVA pentru a furniza echipamente pentru terenurile de joacă. În 2008, aceiaşi firmă a obţinut un alt contract, în valoare de 70 de milioane de lei fără TVA de la Direcţia Parcuri sector 3, pentru furnizarea de echipamente pentru parcuri şi locurile de joacă.

Tot în 2008, aceiaşi firmă a mai câştigat o altă licitaţie, în valoare de 5,31 milioane de lei fără TVA, tot pentru furnizarea de echipamente pentru terenurile de jocă. La toate aceste licitaţii firma AA Marketing and Management SRL a fost singura concurent. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, SRL-ul are un capital social de 200 de lei şi are ca principal obiect de activitate consultanţa în management. Recent Primăria lui Negoiţă a cheltuit 84.000 de euro pentru a ridica două pergole în nici o lună.

Acestea sunt situate în staţia de metrou Dristorului şi în imediata vecinătate a unui părculeţ, pe strada Brâncuşi. Pergolele sunt confecţionate din lemn şi la baza lor vor fi amplasate ghivece cu plante agăţătoare. Tot în acest an, Primăria sectorului 3 îneacă 4 milioane de euro în 24 de fântâni arteziene. Acestea vor fi amplasate în principalele intersecţii şi pe marile bulevarde din sector. Artezienele lui Negoiţă vor fi dotate cu senzori de vânt iar dinamica jeturilor de apă va fi programată electronic. Noaptea formele fântânilor şi ale jeturilor de apă vor fi puse în evidenţă prin intermediul luminilor de diverse culori.

Citeşte şi

Primarul Negoiţă a inventat „Prima Casă” pentru plante căţărătoare

De Zilele Bucureştilor, Onţanu îi duce pe şefii de blocuri în Bulgaria

700.000 de euro în fântâni arteziene, ca să-l contrazică pe Nicu Ceauşescu

Primarul care bagă 47 mil. euro în iarbă anticriză

Negoiţă dă 4 milioane de euro pe 24 de fântâni, pentru „educaţia estetică a cetăţenilor“

Citește și: