Florin Jinga
1589 vizualizări 8 mar 2019

„Această structură nouă a Poliţiei locale are rolul de a readuce normalitatea în trafic pe de o parte şi, pe de altă parte, de a reda trotuarele cetăţenilor. Această campanie am început-o încă de acum două săptămâni, printr-o măsură de prevenţie. Ca atare, în ultimele săptămâni, au fost distribuite mai multe flyere de informare. Numărul avertismentelor este unul destul de mare, discutăm de mai mult de 2.000 de avertismente pe care le-am dat în ultimele două săptămâni. Începând de luni, Poliţia Parcărilor a început să îşi facă treaba. Ca atare, pe lângă latura de prevenţie - pentru că discutăm de peste 1.000 de şoferi avertizaţi să nu mai parcheze (n.r. neregulamentar) pentru că acesta e rolul principal pe care îl are această structură, bineînţeles că se poate întâmpla să fie încălcate în continuare normele unei conduite normale, ca atare, în această perioadă, deci în patru zile, au fost date 500 de amenzi în cuantum de 150.000 de lei”, spune Daniel Băluţă.

Primarul Sectorului 4 susţine că vor urma şi alte măsuri, care vor fi aplicate gradual.

„Va urma o etapă în care maşinile vor fi indisponibilizate, roţile vor fi blocate pentru acele maşini care în mod sistematic blochează traficul sau parchează neregulamentar. Punctul culminant pe care campania noastră îl va avea e cel legat de ridicarea maşinilor. Atât timp cât prin aceste măsuri de conştientizare rezultatele nu vor fi cele pe care le aşteptăm, maşinile vor fi ridicate”, a declarat edilul.

Totodată, acesta a spus că autoritatea locală nu îşi propune să vâneze şoferii. Patrula Stradală are 56 de angajaţi, care vor lucra în ture de zi şi de noapte, şi dispune de 14 maşini.

Băluţă a mai explicat şi modul în care vor fi sancţionaţi şoferii care nu respectă reulile, subliniind că măsurile de sancţionare a conducătorilor auto vor fi graduale.

Maşini RIDICATE şi AMENZI usturătoare pentru şoferii care parchează NEREGULAMENTAR în Sectorul 4

„Dacă şoferul tocmai parchează (neregulamentar - n.r.) i se solicită să se îndepărteze de la obiectiv. Dacă nu e la maşină, primeşte o invitaţie la Poliţia Locală. Dacă nu se prezintă la Poliţia Locală, primeşte o amendă. Dacă se prezintă, la prima abatere va primi un avertisment, la a doua abatere va primi amenda de 290 de lei”, a susţinut primarul.

De asemenea, edilul a spus că, într-o următoare etapă, pe lângă amenda de 290 de lei, al cărui cuantum e redus la jumătate dacă e achitat în 15 zile, se trece la măsura blocării roţilor maşinii şoferului care a insistat să parcheze neregulamentar. Băluţă a mai spus că, în această fază, pe lângă amenda de 290 de lei pentru parcare neregulamentară, conducătorul auto va trebui să scoată din buzunar şi o sumă între 50 şi 250 de lei pentru deblocarea roţilor. Totodată, dacă şoferul continuă abaterile, într-o următoare etapă i se va ridica maşina, caz în care, pe lângă cei 290 de lei, va trebui să achite şi un tarif pentru a-şi primi maşina înapoi de la locul unde va fi depozitată. 

Foto: Hepta

Citește și: